This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n15https://schema.org/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002864%21RIV11-MSM-16270___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002864%21RIV11-MSM-16270___
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Použití přídavku rostlinných bílkovin při výrobě masných výrobků je v dnešní době běžnou praxí. Z důvodu možného nahrazování kvalitní masné suroviny rostlinnými bílkovinami bez označení na obale výrobku a zároveň kvůli alergennímu potenciálu řady rostlinných bílkovin, je důležitý rozvoj co nejpřesnějších metod jejich stanovení. V naší práci jsme použili imunohistochemické stanovení přídavku pšeničné bílkoviny s následnou kvantifikací pomocí programu pro analýzu obrazu. Výsledky byly srovnány se známými hodnotami přídavku aditiv do modelových masných výrobků. Nowdays is a common practise using the addition of vegetable protein in producing of meat products. Because of the possible compensation of high quality meat raw by vegetable protein without the labeling on the products and because of the allergic potencial of many vegetable proteins is important to develope as the most accurate methods for their determination. In our study we used immunohistochemical determination of the addition of wheat protein followed by quantification using image analysis software. The results were compared with known values of the model meat products, additives added. Použití přídavku rostlinných bílkovin při výrobě masných výrobků je v dnešní době běžnou praxí. Z důvodu možného nahrazování kvalitní masné suroviny rostlinnými bílkovinami bez označení na obale výrobku a zároveň kvůli alergennímu potenciálu řady rostlinných bílkovin, je důležitý rozvoj co nejpřesnějších metod jejich stanovení. V naší práci jsme použili imunohistochemické stanovení přídavku pšeničné bílkoviny s následnou kvantifikací pomocí programu pro analýzu obrazu. Výsledky byly srovnány se známými hodnotami přídavku aditiv do modelových masných výrobků.
dcterms:title
Kvantitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích Quantitative Imunohistochemical Determination of Wheat Protein in Meat Products Kvantitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
skos:prefLabel
Kvantitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích Kvantitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích Quantitative Imunohistochemical Determination of Wheat Protein in Meat Products
skos:notation
RIV/62157124:16270/10:00002864!RIV11-MSM-16270___
n3:aktivita
n8:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n16:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n10:5162823 n10:6288561 n10:9338519 n10:3473058 n10:1226533
n3:druhVysledku
n17:D
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
267635
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/10:00002864
n3:jazykVysledku
n21:cze
n3:klicovaSlova
imunohistochemistry; image analysis; meat product; correlation coefficient
n3:klicoveSlovo
n9:imunohistochemistry n9:meat%20product n9:correlation%20coefficient n9:image%20analysis
n3:kontrolniKodProRIV
[3C96AB0FBA93]
n3:mistoKonaniAkce
Štrbské Pleso, Vysoké Tatry, Slovenská republika
n3:mistoVydani
Košice
n3:nazevZdroje
Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
n3:obor
n11:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2010
n3:tvurceVysledku
Randulová, Zdeňka Řezáčová Lukášková, Zuzana Gallas, Leo Pospiech, Matej Tremlová, Bohuslava
n3:typAkce
n19:EUR
n3:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
n3:zamer
n20:MSM6215712402
s:numberOfPages
3
n7:hasPublisher
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
n15:isbn
978-80-8077-186-7
n18:organizacniJednotka
16270