This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12https://schema.org/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002851%21RIV11-MSM-16270___/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002851%21RIV11-MSM-16270___
rdf:type
n15:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Rostlinný protein je běžně používán při výrobě masných výrobků z technologických a ekonomických důvodů. Je používáno několik formě pšeničného a sojového proteinu, které mohou u citlivých jedinců způsobovat alergické reakce. Z tohoto důvodu jsou důležité citlivé a spolehlivé metody detekce. Jednou z možností je imunohistochemický průkaz, který je však časově poměrně náročný. Z tohoto důvodu bylo cílem této práce studium metody dvojího značení, která umožňuje vyšetření obou bílkovin během jednoho vyšetření. Rostlinný protein je běžně používán při výrobě masných výrobků z technologických a ekonomických důvodů. Je používáno několik formě pšeničného a sojového proteinu, které mohou u citlivých jedinců způsobovat alergické reakce. Z tohoto důvodu jsou důležité citlivé a spolehlivé metody detekce. Jednou z možností je imunohistochemický průkaz, který je však časově poměrně náročný. Z tohoto důvodu bylo cílem této práce studium metody dvojího značení, která umožňuje vyšetření obou bílkovin během jednoho vyšetření. Vegetable proteins (in particular wheat and soya proteins) are commonly used in meat products for their technological and economical aspects. As a vegetable additive, several forms of wheat and soya proteins are commonly used. However some of these proteins can caus alergic reactions in sensitive people and so there is the need of reliable methods for their detection. One possibility are the immunohistochemical methods which are very time-consuming. For this reason, the aim of this study was to invent two-colour immunohistochemical method, which would be time saving and would make a possible more examination in one sample.
dcterms:title
Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích Double sign for detection of plants protein in model meat products
skos:prefLabel
Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích Double sign for detection of plants protein in model meat products Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích
skos:notation
RIV/62157124:16270/10:00002851!RIV11-MSM-16270___
n3:aktivita
n20:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n8:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n4:1226533 n4:9338519 n4:3473058 n4:5162823
n3:druhVysledku
n14:D
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
255454
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/10:00002851
n3:jazykVysledku
n9:cze
n3:klicovaSlova
gliadin; soy protein; immunohistochemical method; double labeling
n3:klicoveSlovo
n11:immunohistochemical%20method n11:gliadin n11:soy%20protein n11:double%20labeling
n3:kontrolniKodProRIV
[A0AA56648EB5]
n3:mistoKonaniAkce
Štrbské Pleso-Vysoké Tatry, Slovenská republika
n3:mistoVydani
Košice
n3:nazevZdroje
Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
n3:obor
n6:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2010
n3:tvurceVysledku
Randulová, Zdeňka Havel, Ladislav Řezáčová Lukášková, Zuzana Tremlová, Bohuslava Pospiech, Matej
n3:typAkce
n21:EUR
n3:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
n3:zamer
n10:MSM6215712402
s:numberOfPages
3
n7:hasPublisher
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
n12:isbn
978-80-8077-186-7
n17:organizacniJednotka
16270