This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n5http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n17https://schema.org/
shttp://schema.org/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002760%21RIV11-MSM-16270___/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002760%21RIV11-MSM-16270___
rdf:type
n6:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Vacuum packed sliced cheese Eidam was irradiated by 1.0, 2.5 or 5.0 kGy and stored for 7, 14 or 21 days at 8 0C. Values of the colour parameters L*, a*, and b* were significantly dependent on the irradiation dose and on duration of storage. After 7 days storage the cheese became remarkably yellow in all groups tested. The total number of microorganisms on non-irradiated cheese was approximately 107 g-1, while on irradiated cheese it decreased up to 103 g-1. Consequently, the irradiation prolonged the storage stability of cheese for at least 21 days, as evaluated in these experiments. Broad usage of the cheese irradiation is rather limited by decreasing taste and smell at doses higher than 2.5 kGy. Vakuově balený plátkovaný sýr Eidam byl ozářen dávkami 1, 2,5 a 5 kGy a skladován po dobu 7, 14 a 21 dnů. U parametrů barvy L*, a*, b* byla prokázána významná závislost jak na dávce ozáření, tak i na délce skladování. Po 7 dnech skladování došlo k výraznějšímu zežloutnutí u všech sledovaných skupin. U sýru, který nebyl ozářený se celkový počet mikroorganizmů pohyboval v hodnotach 107 g-1 přičemž v závislosti na velikosti dávky záření se celkový počet mikroorganizmů snižoval až na hodnoty 103 g-1. To prodlužuje trvanlivost na minimálně námi sledovaných 21 dnů. Širšímu využití ozařování dávkami vyššími než 2,5 kGy brání méně výrazná chuť a vůně. Vakuově balený plátkovaný sýr Eidam byl ozářen dávkami 1, 2,5 a 5 kGy a skladován po dobu 7, 14 a 21 dnů. U parametrů barvy L*, a*, b* byla prokázána významná závislost jak na dávce ozáření, tak i na délce skladování. Po 7 dnech skladování došlo k výraznějšímu zežloutnutí u všech sledovaných skupin. U sýru, který nebyl ozářený se celkový počet mikroorganizmů pohyboval v hodnotach 107 g-1 přičemž v závislosti na velikosti dávky záření se celkový počet mikroorganizmů snižoval až na hodnoty 103 g-1. To prodlužuje trvanlivost na minimálně námi sledovaných 21 dnů. Širšímu využití ozařování dávkami vyššími než 2,5 kGy brání méně výrazná chuť a vůně.
dcterms:title
Changes of cheese Eidam properties after irradiation Změny vlastností sýru eidam po ozáření Změny vlastností sýru eidam po ozáření
skos:prefLabel
Změny vlastností sýru eidam po ozáření Changes of cheese Eidam properties after irradiation Změny vlastností sýru eidam po ozáření
skos:notation
RIV/62157124:16270/10:00002760!RIV11-MSM-16270___
n3:aktivita
n7:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n10:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n16:4670094
n3:druhVysledku
n15:D
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
300352
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/10:00002760
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
ionizing radiation; food safety; colour
n3:klicoveSlovo
n4:ionizing%20radiation n4:food%20safety n4:colour
n3:kontrolniKodProRIV
[1C777911501A]
n3:mistoKonaniAkce
Štrbské Pleso, Slovenská republika
n3:mistoVydani
Košice
n3:nazevZdroje
Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
n3:obor
n12:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2010
n3:tvurceVysledku
Dvořák, Petr Beňová, Katarína Pažáková, Jana Burdová, Olga
n3:typAkce
n19:EUR
n3:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
n3:zamer
n21:MSM6215712402
s:numberOfPages
5
n5:hasPublisher
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
n17:isbn
978-80-8077-186-7
n14:organizacniJednotka
16270