This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n9https://schema.org/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002358%21RIV10-MSM-16270___/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002358%21RIV10-MSM-16270___
rdf:type
n15:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Concentrations of 15 polycyclic aromatic hydrocarbons in salamis with plant additives were evaluated. The additives were two kinds of wheat-protein and three kinds of soya-protein. After the Soxhlet-type extraction and GPC clean up, the HPLC determination with FLD has been used. Average concentrations of individual PAHs in salamis with additives ranged from 0,003 μg.kg-1 to 15,766 μg.kg-1, in salamis without additives 0,002 μg.kg-1 až 16,077 μg.kg-1. Average concentrations of individual PAHs in additives were under LOQ mostly, maximal value was 0,05 μg.kg-1 for benzo-a-anthracen in soya-protein. Cílem práce bylo stanovit 15 PAHs v salámech s přídavkem rostlinných aditiv. K experimentu byly použity dva druhy pšeničných bílkovin a tři druhy sojových bílkovin. Vzorky byly podrobeny Soxhletově extrakci a GPC. Finální stanovení bylo provedeno pomocí HPLC s FLD. Průměrné koncentrace jednotlivých PAHs v salámech byly v rozmezí 0,003 μg.kg-1 až 15,766 μg.kg-1. Kontrolní vzorky obsahovaly průměrně 0,002 μg.kg-1 až 16,077 μg.kg-1. Průměrné koncentrace PAHs v aditivech se pohybovaly v hodnotách blízkých mezi stanovitelnosti, maximální hodnota 0,05μg.kg-1 byla stanovena v granulovaném sójovém texturátu pro benzo-a-anthracen. Cílem práce bylo stanovit 15 PAHs v salámech s přídavkem rostlinných aditiv. K experimentu byly použity dva druhy pšeničných bílkovin a tři druhy sojových bílkovin. Vzorky byly podrobeny Soxhletově extrakci a GPC. Finální stanovení bylo provedeno pomocí HPLC s FLD. Průměrné koncentrace jednotlivých PAHs v salámech byly v rozmezí 0,003 μg.kg-1 až 15,766 μg.kg-1. Kontrolní vzorky obsahovaly průměrně 0,002 μg.kg-1 až 16,077 μg.kg-1. Průměrné koncentrace PAHs v aditivech se pohybovaly v hodnotách blízkých mezi stanovitelnosti, maximální hodnota 0,05μg.kg-1 byla stanovena v granulovaném sójovém texturátu pro benzo-a-anthracen.
dcterms:title
Influence of plant aditives on polycyclic aromatic hydrocarbons content in salami Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků
skos:prefLabel
Influence of plant aditives on polycyclic aromatic hydrocarbons content in salami Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků
skos:notation
RIV/62157124:16270/09:00002358!RIV10-MSM-16270___
n5:aktivita
n19:Z
n5:aktivity
Z(MSM6215712402)
n5:dodaniDat
n10:2010
n5:domaciTvurceVysledku
n6:6403891 n6:4339495 n6:4120604 n6:3806669 n6:9338519
n5:druhVysledku
n14:D
n5:duvernostUdaju
n20:S
n5:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
349484
n5:idVysledku
RIV/62157124:16270/09:00002358
n5:jazykVysledku
n7:cze
n5:klicovaSlova
PAHs; HPLC; salami; plant additives
n5:klicoveSlovo
n8:salami n8:plant%20additives n8:HPLC n8:PAHs
n5:kontrolniKodProRIV
[AEF3469212C0]
n5:mistoKonaniAkce
Nitra
n5:mistoVydani
Nitra
n5:nazevZdroje
zborník IV. vedeckej konferencie doktorandov s medzinárodnou účasťou
n5:obor
n13:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n5:pocetTvurcuVysledku
5
n5:rokUplatneniVysledku
n10:2009
n5:tvurceVysledku
Batelková, Petra Vorlová, Lenka Saláková, Alena Pospiech, Matej Borkovcová, Ivana
n5:typAkce
n12:EUR
n5:zahajeniAkce
2009-11-05+01:00
n5:zamer
n18:MSM6215712402
s:numberOfPages
3
n11:hasPublisher
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
n9:isbn
978-80-552-0280-8
n21:organizacniJednotka
16270