This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002343%21RIV10-MSM-16270___/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002343%21RIV10-MSM-16270___
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Mouka a čistá pšeničná bílkovina (lepek) jsou tradiční přísadou používanou při výrobě masných výrobků, zlepšují totiž technologické i ekonomické parametry hotového výrobku. Lepek však byl také identifikován jako alergen, zodpovědný za výskyt klinických příznaků onemocnění nesnášenlivosti lepku. Výrobci mají povinnost uvést použití pšeničné bílkoviny na obalu výrobku. V dnešní době, kdy se neustále zvyšuje množství osob trpících potravinovou alergií, je potřeba %22bezpečných%22 potravin stále vyšší. S touto potřebou roste také nutnost citlivých a spolehlivých metod detekce alergenů. Mouka a čistá pšeničná bílkovina (lepek) jsou tradiční přísadou používanou při výrobě masných výrobků, zlepšují totiž technologické i ekonomické parametry hotového výrobku. Lepek však byl také identifikován jako alergen, zodpovědný za výskyt klinických příznaků onemocnění nesnášenlivosti lepku. Výrobci mají povinnost uvést použití pšeničné bílkoviny na obalu výrobku. V dnešní době, kdy se neustále zvyšuje množství osob trpících potravinovou alergií, je potřeba %22bezpečných%22 potravin stále vyšší. S touto potřebou roste také nutnost citlivých a spolehlivých metod detekce alergenů. Flour and wheat protein (gluten) are used by productin of meat products as a traditional ingredient, whitch improve the technological and economic parameters of the finished product. However, gluten was also identified as an allergen, whitch is responsible for the occurrence of clinical symptoms of gluten intolerance. Manufacturers are required to indicate that wheat proteins was used on the packaging. Nowadays, when the constantly increasing number of people suffering from food allergies, the need for %22safe%22 food is stil increase. Du to increasing need for sensitive and reliable methods for detection of allergens.
dcterms:title
Qualitative determination of wheat protein in meat products Kvalitativní stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích Kvalitativní stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
skos:prefLabel
Kvalitativní stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích Qualitative determination of wheat protein in meat products Kvalitativní stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
skos:notation
RIV/62157124:16270/09:00002343!RIV10-MSM-16270___
n5:aktivita
n16:Z
n5:aktivity
Z(MSM6215712402)
n5:cisloPeriodika
6
n5:dodaniDat
n8:2010
n5:domaciTvurceVysledku
n11:6288561 n11:1226533 n11:2175649 n11:9338519 n11:3473058 n11:5162823
n5:druhVysledku
n18:J
n5:duvernostUdaju
n14:S
n5:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
322943
n5:idVysledku
RIV/62157124:16270/09:00002343
n5:jazykVysledku
n13:cze
n5:klicovaSlova
wheat protein; immunohistochemical method; meat products; detection of foodstuff
n5:klicoveSlovo
n6:detection%20of%20foodstuff n6:wheat%20protein n6:meat%20products n6:immunohistochemical%20method
n5:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n5:kontrolniKodProRIV
[C8D73D61B174]
n5:nazevZdroje
Maso
n5:obor
n10:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n5:pocetTvurcuVysledku
7
n5:rokUplatneniVysledku
n8:2009
n5:svazekPeriodika
20
n5:tvurceVysledku
Randulová, Zdeňka Tremlová, Bohuslava Steinhauser, Ladislav Gallas, Leo Řezáčová Lukášková, Zuzana Pospiech, Matej Reichová, Aneta
n5:zamer
n17:MSM6215712402
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
2
n12:organizacniJednotka
16270