This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21https://schema.org/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002332%21RIV10-MSM-16270___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002332%21RIV10-MSM-16270___
rdf:type
n18:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Vyšetřování potravin na přítomnost lepku má vzhledem k narůstajícímu množství pacientů trpících nesnášenlivostí lepku své opodstatnění. Vzhledem k potřebě kontroly dodržování národní legislativy pomocí citlivých a spolehlivých metod se tato práce věnuje optimalizaci jednoho z možných způsobů průkazu glutenu v potravinách. Cílem této práce bylo optimalizovat kvalitativní imunohistochemické vyšetření na přítomnost pšeničné bílkoviny v masných výrobcích tak, aby bylo možné při vyšetření minimálního počtu řezů stanovit přítomnost, případně nepřítomnost pšeničné bílkoviny s pravděpodobností větší než 95 %. Investigation of the presence of gluten in foodstuffs is important due to the increasing number of patients suffering from gluten intolerance. With regard to the need for the control of the compliance with the ational legislation by means of sensitive and reliable methods this work deals with optimization of one possible means of gluten demonstration in food. The aim of this work was to optimize the qualitative immunohistochemical examination for the presence of wheat protein in meat products in order to be able to test minimum number of cuts to determine the presence or absence of wheat protein with a probability higher than 95 %. Vyšetřování potravin na přítomnost lepku má vzhledem k narůstajícímu množství pacientů trpících nesnášenlivostí lepku své opodstatnění. Vzhledem k potřebě kontroly dodržování národní legislativy pomocí citlivých a spolehlivých metod se tato práce věnuje optimalizaci jednoho z možných způsobů průkazu glutenu v potravinách. Cílem této práce bylo optimalizovat kvalitativní imunohistochemické vyšetření na přítomnost pšeničné bílkoviny v masných výrobcích tak, aby bylo možné při vyšetření minimálního počtu řezů stanovit přítomnost, případně nepřítomnost pšeničné bílkoviny s pravděpodobností větší než 95 %.
dcterms:title
Kvalitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích Qualitative immunohistochemical determination of wheat protein in meat products Kvalitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
skos:prefLabel
Qualitative immunohistochemical determination of wheat protein in meat products Kvalitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích Kvalitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
skos:notation
RIV/62157124:16270/09:00002332!RIV10-MSM-16270___
n3:aktivita
n13:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n17:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n5:2175649 n5:5162823 n5:3473058 n5:1226533 n5:9338519
n3:druhVysledku
n19:D
n3:duvernostUdaju
n8:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
322941
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/09:00002332
n3:jazykVysledku
n7:cze
n3:klicovaSlova
foodstuff alergen; gluten; plant protein
n3:klicoveSlovo
n4:gluten n4:plant%20protein n4:foodstuff%20alergen
n3:kontrolniKodProRIV
[0BA464D2B254]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
n3:obor
n20:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n17:2009
n3:tvurceVysledku
Pospiech, Matej Randulová, Zdeňka Tremlová, Bohuslava Steinhauser, Ladislav Řezáčová Lukášková, Zuzana
n3:typAkce
n12:EUR
n3:zahajeniAkce
2009-10-14+02:00
n3:zamer
n10:MSM6215712402
s:numberOfPages
4
n6:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n21:isbn
978-80-7305-081-8
n16:organizacniJednotka
16270