This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21https://schema.org/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002206%21RIV10-MSM-16270___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002206%21RIV10-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
The aim of this study was to evaluate texture (Warner-Bratzler test) and colour (system CIELAB) of breast male and female wild pheasants. The male and female pheasants were divided into two groups. The first group was stored in cold store between 0 and 2°C, the second group was stored in the outside temperature. Texture and colour analyses were carried out on days 0, 7, 14, 21, 28. At the beginning of the experiment female pheasant were more tender than male pheasant, at the end of experiment meat from pheasant stored in cold store were more tender. We did not determined significant differences in colour parameters (L*, a*, b*) between group stored in cold store and stored in outside temperature. Cílem práce bylo hodnocení textury (Warner-Bratzler test) a barvy (systém CIELAB) prsní svaloviny kohoutů a slepic divokých bažantů. Kohouti a slepice bažantů byli rozděleni do dvou skupin. První skupina byla uložena v chladírně při teplotě 0 až 2 ° C, druhá skupina byla uložena nevenkovním prostředí. Texturní a barevné analýzy byly provedeny ve dnech 0, 7, 14, 21, 28. Na začátku experimentu maso slepice bažanta bylo tužší než maso kohoutů, na konci experimentu maso z bažantů uložené v chladírně byly tužší. Nebyly nalezeny statisticky významné rozdíly v barevných parametrech (L *, a * b *) mezi skupinou uloženou v chladírně a ve venkovní teplotě. Cílem práce bylo hodnocení textury (Warner-Bratzler test) a barvy (systém CIELAB) prsní svaloviny kohoutů a slepic divokých bažantů. Kohouti a slepice bažantů byli rozděleni do dvou skupin. První skupina byla uložena v chladírně při teplotě 0 až 2 ° C, druhá skupina byla uložena nevenkovním prostředí. Texturní a barevné analýzy byly provedeny ve dnech 0, 7, 14, 21, 28. Na začátku experimentu maso slepice bažanta bylo tužší než maso kohoutů, na konci experimentu maso z bažantů uložené v chladírně byly tužší. Nebyly nalezeny statisticky významné rozdíly v barevných parametrech (L *, a * b *) mezi skupinou uloženou v chladírně a ve venkovní teplotě.
dcterms:title
Textura a barva bažantí zvěřiny Textura a barva bažantí zvěřiny Texture and colour of wild pheasant meat
skos:prefLabel
Textura a barva bažantí zvěřiny Textura a barva bažantí zvěřiny Texture and colour of wild pheasant meat
skos:notation
RIV/62157124:16270/09:00002206!RIV10-MSM-16270___
n3:aktivita
n18:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n4:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n13:6288561 n13:5973422 n13:4120604
n3:druhVysledku
n5:D
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
346115
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/09:00002206
n3:jazykVysledku
n20:cze
n3:klicovaSlova
pheasant meat; colour; texture
n3:klicoveSlovo
n8:colour n8:texture n8:pheasant%20meat
n3:kontrolniKodProRIV
[7AEC2CEFAE8C]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
n3:obor
n10:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2009
n3:tvurceVysledku
Buchtová, Hana Saláková, Alena Gallas, Leo
n3:typAkce
n12:EUR
n3:zahajeniAkce
2009-10-14+02:00
n3:zamer
n17:MSM6215712402
s:numberOfPages
4
n14:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n21:isbn
978-80-7305-081-8
n9:organizacniJednotka
16270