This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n4https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002202%21RIV10-MSM-16270___/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002202%21RIV10-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n19:Vysledek
dcterms:description
Campylobacter spp. zejména Campylobacter jejuni a C. coli byly potvrzeny jako nejfrekventovanější původci alimentárních gastroenteritid ve světě. Rezervoárem těchto patogenů jsou nejen volně žijící zvířata, ale především významné druhy hospodářských zvířat a z nich pak zejména ptáci. Drůbež a drůbeží maso představují hlavní rizika pro humánní konzumenty. Přestože je Campylobacter senzitivní k naprosté většině fyzikálně-chemických faktorů, které jsou uplatňovány v potravinářských technologiích, jeho schopnost přežívat a množit se v potravinách živočišného původu je značná. Je nezbytně nutné odhalit a přesně definovat prvotní rezervoáry a zaměřit se především na hygienu a správnou výrobní praxi v prvovýrobě (na farmách). Campylobacter spp. in particular Campylobacter jejuni and C. coli are some of the most frequent infectious agents of gastroenteritis in the world. They abound in a wide range of sites in animals, very important reservoirs are domestic and wild birds. Campylobacter strains can couse infections in their reproductive tracts which can lead to either abortion and/or infertility. Infections caused by Campylobacter spp. are one of the most frequent alimentary diseases both in developed and developing countries. Campylobacter jejuni is now recognized as one of the main cause of bacterial foodborne disease in many countries with Campylobacter coli less frequently implicated. Foods of animal origin, in particular poultry, have been identified as significant sources of this enteropathogen as a result of infection and contamination at the preharvest and harvest levels. Thought the pathogen seems to be rather sensitive and appears to have substantial requirements for survival and replication in food, increasin Campylobacter spp. zejména Campylobacter jejuni a C. coli byly potvrzeny jako nejfrekventovanější původci alimentárních gastroenteritid ve světě. Rezervoárem těchto patogenů jsou nejen volně žijící zvířata, ale především významné druhy hospodářských zvířat a z nich pak zejména ptáci. Drůbež a drůbeží maso představují hlavní rizika pro humánní konzumenty. Přestože je Campylobacter senzitivní k naprosté většině fyzikálně-chemických faktorů, které jsou uplatňovány v potravinářských technologiích, jeho schopnost přežívat a množit se v potravinách živočišného původu je značná. Je nezbytně nutné odhalit a přesně definovat prvotní rezervoáry a zaměřit se především na hygienu a správnou výrobní praxi v prvovýrobě (na farmách).
dcterms:title
Problematika výskytu Campylobacter spp. u drůbeže Campylobacter spp. in poultry Problematika výskytu Campylobacter spp. u drůbeže
skos:prefLabel
Campylobacter spp. in poultry Problematika výskytu Campylobacter spp. u drůbeže Problematika výskytu Campylobacter spp. u drůbeže
skos:notation
RIV/62157124:16270/09:00002202!RIV10-MSM-16270___
n3:aktivita
n15:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n7:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n6:1947842 n6:4330455
n3:druhVysledku
n9:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
336577
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/09:00002202
n3:jazykVysledku
n21:cze
n3:klicovaSlova
Campylobacter; occurrence; broiler farms; risk analysis
n3:klicoveSlovo
n11:Campylobacter n11:risk%20analysis n11:broiler%20farms n11:occurrence
n3:kontrolniKodProRIV
[DD37679FAA2A]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
sborník 36. česká drůbežářská konference s mezinárodní účastí Drůbež 2009
n3:obor
n14:GJ
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2009
n3:tvurceVysledku
Bořilová, Gabriela Steinhauserová, Iva
n3:typAkce
n17:EUR
n3:zahajeniAkce
2009-10-16+02:00
n3:zamer
n20:MSM6215712402
s:numberOfPages
2
n16:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n4:isbn
978-80-7305-083-2
n8:organizacniJednotka
16270