This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n12https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002151%21RIV10-MSM-16270___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n21http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002151%21RIV10-MSM-16270___
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The aim of this study was to evaluate the colour changes and changes in pH values that occur in the meat of salmon (Salmo salar L.) packaged simply and vacuum. Total examined 120 samples packaged under vacuum and 120 samples of packaged simply. Samples were stored at cold temperature 2 +/- 2 °C and laboratory analysis were conducted 1., 3., 5., 8., 10. and 12. day of storage. The colour was evaluated in the system CIELAB - L* lightness, a* redness, b* yellowness, pH was measured by pH-meter with needle electrode. The result showed that lightness increased during storage in both packaging, except 3. days. Parameter a* decreased during storage, but on the end of storage increased (more in vacuum package P < 0.01). The pH values did not differ between packaging, except last measurement, pH value of vacuum packaged salmon was statistically lower (P < 0.01). We founded correlation between lightness and pH value. Cílem práce bylo sledovat barevné změny a změny hodnot pH, ke kterým dochází ve svalovině lososa (Salmo salar L.) baleného prostě a vakuově. Celkem bylo vyšetřeno 120 vakuově balených vzorků a 120 vzorků balených prostě. Vzorky byly uchovány v chladícím zařízení při 2 +/- 2 °C. Laboratorní analýzy byly provedeny 1., 3., 5., 8., 10. a 12. den skladování. Barva byla měřena spektrofotometrem Konica Minolta, hodnota pH byla měřena vpichovou elektrodou pomocí digitálního pH-metru. Naměřené hodnoty byly vyhodnoceny v systému CELIAB - L* lightness, a* redness, b* yellowness. Výsledky ukázaly vzestup světlosti u obou typů balení s výjimkou 3. dne skladování. Parametr a* během skladování klesal, ale ke konci pokusu se zvýšil (vyšší hodnoty u vakuového balení (P < 0.01). Hodnota pH se u jednotlivých balení příliš nelišila s výjimkou posledního dne měření, kdy hodnoty pH u vakuově baleného lososa byly signifikantně nižší (P < 0.01). Byla nalezena korelace mezi hodnotami L* a pH. Cílem práce bylo sledovat barevné změny a změny hodnot pH, ke kterým dochází ve svalovině lososa (Salmo salar L.) baleného prostě a vakuově. Celkem bylo vyšetřeno 120 vakuově balených vzorků a 120 vzorků balených prostě. Vzorky byly uchovány v chladícím zařízení při 2 +/- 2 °C. Laboratorní analýzy byly provedeny 1., 3., 5., 8., 10. a 12. den skladování. Barva byla měřena spektrofotometrem Konica Minolta, hodnota pH byla měřena vpichovou elektrodou pomocí digitálního pH-metru. Naměřené hodnoty byly vyhodnoceny v systému CELIAB - L* lightness, a* redness, b* yellowness. Výsledky ukázaly vzestup světlosti u obou typů balení s výjimkou 3. dne skladování. Parametr a* během skladování klesal, ale ke konci pokusu se zvýšil (vyšší hodnoty u vakuového balení (P < 0.01). Hodnota pH se u jednotlivých balení příliš nelišila s výjimkou posledního dne měření, kdy hodnoty pH u vakuově baleného lososa byly signifikantně nižší (P < 0.01). Byla nalezena korelace mezi hodnotami L* a pH.
dcterms:title
Vliv balení na barevné parametry filetů lososa (Salmo salar L.) Vliv balení na barevné parametry filetů lososa (Salmo salar L.) Influence of packaging on colour parameters of salmon (Salmo salar L.) fillets
skos:prefLabel
Vliv balení na barevné parametry filetů lososa (Salmo salar L.) Influence of packaging on colour parameters of salmon (Salmo salar L.) fillets Vliv balení na barevné parametry filetů lososa (Salmo salar L.)
skos:notation
RIV/62157124:16270/09:00002151!RIV10-MSM-16270___
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n21:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n8:4120604 n8:5973422
n3:druhVysledku
n20:D
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
349159
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/09:00002151
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
salmon; pH; L*; a*; b*; vacuum packaging; simply packaging
n3:klicoveSlovo
n4:simply%20packaging n4:b%2A n4:L%2A n4:vacuum%20packaging n4:a%2A n4:salmon n4:pH
n3:kontrolniKodProRIV
[8DF06D01AB4C]
n3:mistoKonaniAkce
Štrbské pleso
n3:mistoVydani
Košice
n3:nazevZdroje
zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.
n3:obor
n6:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n21:2009
n3:tvurceVysledku
Saláková, Alena Řičánková, Blanka Buchtová, Hana
n3:typAkce
n19:EUR
n3:zahajeniAkce
2009-05-15+02:00
n3:zamer
n16:MSM6215712402
s:numberOfPages
4
n13:hasPublisher
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
n12:isbn
978-80-7148-060-0
n18:organizacniJednotka
16270