This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001971%21RIV09-MZE-16270___/
n11http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n19http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001971%21RIV09-MZE-16270___
rdf:type
skos:Concept n12:Vysledek
dcterms:description
Pure wheat protein (gluten), wheat flour, soya bean flour, concentrate and isolate are due to the technological and economical reasons traditionally added to meat products. Vegetable proteins can be used for food adulteration and cause allergy to sensitive individuals. Therefore it is important to develop methods for vegetable protein determination in foodstuffs. This immunohistochemistry method used by us puts together histologic and high-sensitive immunology methods. We have compared the results of model samples achieved by synoptic and aimed microscopic dying with the results achieved by imunohistochemical processing of samples. According to the results, imunohistochemical method seems to be suitable for determination wheat and soya proteins, whereas wheat flour standard dying methods are more suitable. Do masných výrobků je tradičně z technologických a ekonomických důvodů přidávána čistá pšeničná bílkovina (lepek) či pšeničná mouka, ale také sojová mouka, sojový izolát i koncentrát. Rostlinné bílkoviny mohou být používány k falšování potravin a u přecitlivělých jedinců mohou navíc vyvolávat alergie. Proto je nutný rozvoj metod stanovujících rostlinné bílkoviny ve výrobcích. Mezi používané metody patří imunohistochemické metody, které využívají výhod méně používaných histochemických metod a zároveň vysokou citlivost imunologických metod. Na modelových vzorcích jsem porovnávali výsledky získané přehledným a cíleným mikroskopickým barvením s výsledky získanými imunohostochemickým zpracováním vzorků. Dle výsledků se imunohistochemická metoda zdá vhodná pro stanovení pšeničné i sojové bílkoviny, zatímco u pšeničné mouky je naopak výhodnější použití standartních barvících metod. Do masných výrobků je tradičně z technologických a ekonomických důvodů přidávána čistá pšeničná bílkovina (lepek) či pšeničná mouka, ale také sojová mouka, sojový izolát i koncentrát. Rostlinné bílkoviny mohou být používány k falšování potravin a u přecitlivělých jedinců mohou navíc vyvolávat alergie. Proto je nutný rozvoj metod stanovujících rostlinné bílkoviny ve výrobcích. Mezi používané metody patří imunohistochemické metody, které využívají výhod méně používaných histochemických metod a zároveň vysokou citlivost imunologických metod. Na modelových vzorcích jsem porovnávali výsledky získané přehledným a cíleným mikroskopickým barvením s výsledky získanými imunohostochemickým zpracováním vzorků. Dle výsledků se imunohistochemická metoda zdá vhodná pro stanovení pšeničné i sojové bílkoviny, zatímco u pšeničné mouky je naopak výhodnější použití standartních barvících metod.
dcterms:title
Imunohistochemické stanovení rostlinných bílkovin v masných výrobcích Imunohistochemické stanovení rostlinných bílkovin v masných výrobcích Immunohistochemical determination of vegetable proteins in meat products
skos:prefLabel
Imunohistochemické stanovení rostlinných bílkovin v masných výrobcích Imunohistochemické stanovení rostlinných bílkovin v masných výrobcích Immunohistochemical determination of vegetable proteins in meat products
skos:notation
RIV/62157124:16270/08:00001971!RIV09-MZE-16270___
n3:aktivita
n9:P
n3:aktivity
P(1B53004)
n3:dodaniDat
n19:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n7:9338519 n7:5162823 n7:1226533
n3:druhVysledku
n13:D
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
371746
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/08:00001971
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
immunohistochemistry; soya protein; wheat protein; food allergy
n3:klicoveSlovo
n14:soya%20protein n14:food%20allergy n14:wheat%20protein n14:immunohistochemistry
n3:kontrolniKodProRIV
[5E6BE114FC0B]
n3:mistoVydani
Zlín
n3:nazevZdroje
sborník příspěvků konference Proteiny 2008
n3:obor
n20:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n10:1B53004
n3:rokUplatneniVysledku
n19:2008
n3:tvurceVysledku
Randulová, Zdeňka Lukášková, Z. Tremlová, Bohuslava Pospiech, Matej
s:numberOfPages
4
n11:hasPublisher
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
n15:isbn
978-80-7318-706-4
n16:organizacniJednotka
16270