This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001741%21RIV09-MSM-16270___/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n10https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001741%21RIV09-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
The aim of this work was to evaluate the profiles and content of biogenic amines (BA) in dairy products of Czech market. BA content was established after extraction from cheese as dansylchloride derivates using RP-HPLC metod with fluorometric detection. Tyramine and putrescine were detected as the principal BA, followed by cadaverine and histamine. Cílem práce bylo vyhodnotit zastoupení a koncentrace biogenních aminů v mléčných výrobcích dostupných a konzumovaných obchodní síti v ČR. BA v těchto sýrech byly stanoveny jako dansylderiváty po jejich extrakci ze vzorku metodou RP-HPLC s fluorometrickou detekcí. Koncentrace sledovaných BA se pohybovaly v rozmezí jednotek až několika set mg.kg-1, nejvíce zastoupeny byly a nejvyšších koncentrací dosahovaly tyramin, putrescin a kadaverin, následovány histaminem. Cílem práce bylo vyhodnotit zastoupení a koncentrace biogenních aminů v mléčných výrobcích dostupných a konzumovaných obchodní síti v ČR. BA v těchto sýrech byly stanoveny jako dansylderiváty po jejich extrakci ze vzorku metodou RP-HPLC s fluorometrickou detekcí. Koncentrace sledovaných BA se pohybovaly v rozmezí jednotek až několika set mg.kg-1, nejvíce zastoupeny byly a nejvyšších koncentrací dosahovaly tyramin, putrescin a kadaverin, následovány histaminem.
dcterms:title
Safety and duality of dairy products from the point of view of content of biogenic amines Bezpečnost a kvalita mléčných výrobků z hlediska obsahu biogenních aminů Bezpečnost a kvalita mléčných výrobků z hlediska obsahu biogenních aminů
skos:prefLabel
Safety and duality of dairy products from the point of view of content of biogenic amines Bezpečnost a kvalita mléčných výrobků z hlediska obsahu biogenních aminů Bezpečnost a kvalita mléčných výrobků z hlediska obsahu biogenních aminů
skos:notation
RIV/62157124:16270/08:00001741!RIV09-MSM-16270___
n4:aktivita
n14:Z
n4:aktivity
Z(MSM6215712402)
n4:dodaniDat
n8:2009
n4:domaciTvurceVysledku
n11:8366489 n11:4339495 n11:3806669
n4:druhVysledku
n9:D
n4:duvernostUdaju
n16:S
n4:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
357872
n4:idVysledku
RIV/62157124:16270/08:00001741
n4:jazykVysledku
n20:cze
n4:klicovaSlova
Biogenic amines; dairy products; Czech market
n4:klicoveSlovo
n5:Biogenic%20amines n5:Czech%20market n5:dairy%20products
n4:kontrolniKodProRIV
[3CE410A13882]
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevZdroje
sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
n4:obor
n12:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n8:2008
n4:tvurceVysledku
Vorlová, Lenka Standarová, Eva Borkovcová, Ivana
n4:zamer
n18:MSM6215712402
s:numberOfPages
4
n15:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n10:isbn
978-80-7305-049-8
n19:organizacniJednotka
16270