This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n5https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001657%21RIV09-MSM-16270___/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001657%21RIV09-MSM-16270___
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Studie je zaměřena na stanovení prevalence výskytu a určení počtů patogenních bakterií u brojlerových kuřat v průběhu technologického opracování. Prozatím bylo vyšetřeno 72 těl jatečných brojlerů získaných ze 4 míst porážecí linky. Doposud nebyl zaznamenán výskyt Listeria spp., bakterie z rodu Salmonella spp. byl nalezeny jen u vzorků z druhého a čtvrtého odběru. Koncentrace Campylobacter spp. kolísala od 0,83 do 3,57 log cfu/cm2, koncentrace C. perfringens byla velmi nízká. Počty E. coli a celkové počty mezofilních bakterií se snižují v průběhu technologického opracování. Tyto částečné výsledky jsou součástí ročního projektu, jehož výsledky mohou posloužit pro stanovení mikrobiologických rizik na porážecí lince. This study was conducted to estimate the prevalence and concetration of pathogenic bacteria in broiler chicken during processing operations. A total of 72 broiler carcasses were collected from four different places of the production line. No carcasses were positive for Listeria spp., only in the first and fourth sampling were detected Salmonella spp. The concentration of Campylobacter spp. ranged from 0,83 to 3,57 log cfu/cm2, whilst the concentration of C. perfringens was very low. The levels of E. coli and mesophilic bacteria showed the decrease during poultry processing. These results can serve as a basic for risk management actions. Studie je zaměřena na stanovení prevalence výskytu a určení počtů patogenních bakterií u brojlerových kuřat v průběhu technologického opracování. Prozatím bylo vyšetřeno 72 těl jatečných brojlerů získaných ze 4 míst porážecí linky. Doposud nebyl zaznamenán výskyt Listeria spp., bakterie z rodu Salmonella spp. byl nalezeny jen u vzorků z druhého a čtvrtého odběru. Koncentrace Campylobacter spp. kolísala od 0,83 do 3,57 log cfu/cm2, koncentrace C. perfringens byla velmi nízká. Počty E. coli a celkové počty mezofilních bakterií se snižují v průběhu technologického opracování. Tyto částečné výsledky jsou součástí ročního projektu, jehož výsledky mohou posloužit pro stanovení mikrobiologických rizik na porážecí lince.
dcterms:title
Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže The Influence of Poultry Processing on the Incidence of Selected Bacterial Pathogens
skos:prefLabel
The Influence of Poultry Processing on the Incidence of Selected Bacterial Pathogens Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže
skos:notation
RIV/62157124:16270/08:00001657!RIV09-MSM-16270___
n3:aktivita
n19:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n7:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n4:5476291 n4:1947842 n4:5487668
n3:druhVysledku
n13:D
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
403407
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/08:00001657
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
poultry processing; Campylobacter spp.; Clostridium perfringens; Escherichia coli
n3:klicoveSlovo
n8:Escherichia%20coli n8:Campylobacter%20spp. n8:poultry%20processing n8:Clostridium%20perfringens
n3:kontrolniKodProRIV
[84AB27E52C1F]
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
n3:obor
n14:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2008
n3:tvurceVysledku
Svobodová, Irena Hudecová, Katarína Bořilová, Gabriela
n3:zamer
n15:MSM6215712402
s:numberOfPages
4
n20:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n5:isbn
978-80-7305-049-8
n17:organizacniJednotka
16270