This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19https://schema.org/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001626%21RIV09-MSM-16270___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001626%21RIV09-MSM-16270___
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The experiment was conducted to study the effect of different selenium source on meat (musculus longissimus dorsi) quality of goats. Colour was measured by spectrophotometer Minolta CM - 2600d in system CIELAB and pH was measured by a pH meter with a needle tip pH electrode. The values of pH and colour parameters (L*, a*, b*) were measured 24 h and 48 h post-mortem. Se source did not influence pH value measured 24 h post-mortem, pH value 48 h post-mortem showed an increased trend in SeO treated group. The group fed with organic Se had darker, less red and less yellow colour than other groups. Experiment byl zaměřen na studium vlivu přídavku selenu v různých formách na kvalitu kozího masa (musculus longissimus dorsi). Barva byla měřena spektrofotometrem Minolta CM - 2600d v systému CIELAB a hodnota pH byla měřena pH-metrem s vpichovou elektrodou. Hodnota pH a barevné parametry (L*,a*,b*) byly měřeny 24 a 48 hodin po poražení. Zdroj selenu neovlivňuje hodnotu pH měřenou 24 h post-mortem, hodnota pH 48 h post-mortem vykazuje vzrůstající trend ve skupině s přídavkem organického selenu. Skupina krmená s přídavkem organického selenu má tmavší, méně červenou a méně žlutou (nižší hodnota b*) barvu v porovnání s kontrolní skupinou (bez přídavku Se) a skupinou krmenou s přídavkem anorganického selenu. Experiment byl zaměřen na studium vlivu přídavku selenu v různých formách na kvalitu kozího masa (musculus longissimus dorsi). Barva byla měřena spektrofotometrem Minolta CM - 2600d v systému CIELAB a hodnota pH byla měřena pH-metrem s vpichovou elektrodou. Hodnota pH a barevné parametry (L*,a*,b*) byly měřeny 24 a 48 hodin po poražení. Zdroj selenu neovlivňuje hodnotu pH měřenou 24 h post-mortem, hodnota pH 48 h post-mortem vykazuje vzrůstající trend ve skupině s přídavkem organického selenu. Skupina krmená s přídavkem organického selenu má tmavší, méně červenou a méně žlutou (nižší hodnota b*) barvu v porovnání s kontrolní skupinou (bez přídavku Se) a skupinou krmenou s přídavkem anorganického selenu.
dcterms:title
The influence of selenium on colour and pH of goat meat Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa
skos:prefLabel
The influence of selenium on colour and pH of goat meat Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa
skos:notation
RIV/62157124:16270/08:00001626!RIV09-MSM-16270___
n4:aktivita
n11:Z
n4:aktivity
Z(MSM6215712402)
n4:dodaniDat
n16:2009
n4:domaciTvurceVysledku
n6:4330455 n6:4120604 n6:8666792 n6:5973422 n6:6172202 n6:1696424
n4:druhVysledku
n15:D
n4:duvernostUdaju
n9:S
n4:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
403260
n4:idVysledku
RIV/62157124:16270/08:00001626
n4:jazykVysledku
n20:cze
n4:klicovaSlova
goat meat; Se; L*; a*; b*
n4:klicoveSlovo
n5:goat%20meat n5:L%2A n5:a%2A n5:Se n5:b%2A
n4:kontrolniKodProRIV
[840824FD873F]
n4:mistoVydani
Košice
n4:nazevZdroje
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXIX.
n4:obor
n14:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n4:pocetTvurcuVysledku
7
n4:rokUplatneniVysledku
n16:2008
n4:tvurceVysledku
Pechová, Alena Buchtová, Hana Saláková, Alena Pavlata, Leoš Mišurová, Lubica Steinhauserová, Iva Ševčíková, Lucia
n4:zamer
n18:MSM6215712402
s:numberOfPages
4
n8:hasPublisher
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
n19:isbn
978-80-7148-059-4
n17:organizacniJednotka
16270