This HTML5 document contains 41 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n7http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001592%21RIV09-MSM-16270___/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13https://schema.org/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001592%21RIV09-MSM-16270___
rdf:type
n17:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem naší práce bylo zjistit, zda i nízké počty salmonel v přítomnosti doprovodné mikroflóry přežijí na kuřecích stehnech v průběhu skladování v atmosféře 30 % CO2 : 70 % N2. Čerstvá kuřecí stehna byla naočkována kmenem Salmonella Enteritidis, fagotyp 8, a skladována pod dobu 14 dní při teplotě 3°C. Byly použity koncentrace 4 log, 3 log, 2,5 log a 1,5 log/ks. V 0., 3., 7., 10. a 14. den skladování bylo provedeno stanovení počtu salmonel metodou MPN. Počty salmonel zůstaly v průběhu skladování poměrně konstantní, což naznačuje, že Salmonella Enteritidis dobře přežívá na kuřatech v použité modifikované atmosféře, a to i v nízkých počtech. The aim of this study was to evaluate the survival rate of Salmonella Enteritidis on the surface of chicken legs kept at refrigerating temperatures and under a modified atmosphere. In total, 120 samples of freshly processed chicken legs were inoculated with a S. Enteritidis strain (phagotype 8), packed and stored under 30% CO2 : 70% N2 at 3°C for 14 days. At day 0, 3, 7, 10 and 14 samples rinses were analyzed by the Most Probable Number method. Total of four experiments were performed with initial numbers about 4 log, 3 log, 2.5 log and 1.5 log of Salmonella cells per piece. The Salmonella counts stayed more or less constant throughout the entire storage period and for all the experiments. The results indicate that Salmonella Enteritidis survives well on chickens kept under the tested modified atmosphere even if the bacteria are presented only in small counts. Cílem naší práce bylo zjistit, zda i nízké počty salmonel v přítomnosti doprovodné mikroflóry přežijí na kuřecích stehnech v průběhu skladování v atmosféře 30 % CO2 : 70 % N2. Čerstvá kuřecí stehna byla naočkována kmenem Salmonella Enteritidis, fagotyp 8, a skladována pod dobu 14 dní při teplotě 3°C. Byly použity koncentrace 4 log, 3 log, 2,5 log a 1,5 log/ks. V 0., 3., 7., 10. a 14. den skladování bylo provedeno stanovení počtu salmonel metodou MPN. Počty salmonel zůstaly v průběhu skladování poměrně konstantní, což naznačuje, že Salmonella Enteritidis dobře přežívá na kuřatech v použité modifikované atmosféře, a to i v nízkých počtech.
dcterms:title
Survival of low numbers of Salmonella Enteritidis on chicken legs stored under a modified atmosphere Přežívání nízkých počtů Salmonella Enteritidis na kuřecích stehnech balených v modifikované atmosféře Přežívání nízkých počtů Salmonella Enteritidis na kuřecích stehnech balených v modifikované atmosféře
skos:prefLabel
Přežívání nízkých počtů Salmonella Enteritidis na kuřecích stehnech balených v modifikované atmosféře Přežívání nízkých počtů Salmonella Enteritidis na kuřecích stehnech balených v modifikované atmosféře Survival of low numbers of Salmonella Enteritidis on chicken legs stored under a modified atmosphere
skos:notation
RIV/62157124:16270/08:00001592!RIV09-MSM-16270___
n3:aktivita
n19:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n16:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n14:4330455
n3:druhVysledku
n11:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
389215
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/08:00001592
n3:jazykVysledku
n5:cze
n3:klicovaSlova
modified atmosphere; poultry; meat; Salmonella
n3:klicoveSlovo
n4:modified%20atmosphere n4:poultry n4:meat n4:Salmonella
n3:kontrolniKodProRIV
[AF07B6A88346]
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
n3:obor
n20:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2008
n3:tvurceVysledku
Hulánková, Radka Steinhauserová, Iva
n3:zamer
n9:MSM6215712402
s:numberOfPages
4
n6:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n13:isbn
978-80-7305-049-8
n7:organizacniJednotka
16270