This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000883%21RIV07-MSM-16270___/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n4https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000883%21RIV07-MSM-16270___
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Barva svaloviny je kriticky hodnocena konzumentem a rozhoduje o tom, jestli si konzument produkt vybere nebo ho odmítne. Barva syrového masa je obvykle popisována jako růžová nebo červená. Nežádoucí změna barvy pak jako světle hnědá, hnědá, šedá, zelená nebo žlutá. Cílem této studie bylo popsat vtah mezi změnou barvy drůbežího masa (barva kůže a barva prsní svaloviny) baleného v modifikované atmosféře (30 % CO2, 70 % O2) v závislosti na době skladování , pH a obsahu kyslíku v obalu. Nejdůležitějším parametrem pro barvu je doba skladování. Světlost L* vykazuje statisticky významné korelace (P ≤ 0,05) s obsahem kyslíku 3., 9., a 14. den skladování. Změna barvy probíhá odlišně u kůže a prsní svaloviny Barva svaloviny je kriticky hodnocena konzumentem a rozhoduje o tom, jestli si konzument produkt vybere nebo ho odmítne. Barva syrového masa je obvykle popisována jako růžová nebo červená. Nežádoucí změna barvy pak jako světle hnědá, hnědá, šedá, zelená nebo žlutá. Cílem této studie bylo popsat vtah mezi změnou barvy drůbežího masa (barva kůže a barva prsní svaloviny) baleného v modifikované atmosféře (30 % CO2, 70 % O2) v závislosti na době skladování , pH a obsahu kyslíku v obalu. Nejdůležitějším parametrem pro barvu je doba skladování. Světlost L* vykazuje statisticky významné korelace (P ≤ 0,05) s obsahem kyslíku 3., 9., a 14. den skladování. Změna barvy probíhá odlišně u kůže a prsní svaloviny The colour of muscle is critically appraised by consumers and often is their basic for product selection or rejection. Colour of uncooked meat is usually described as pink or red. Discoloration of meat involves tan, brown, grey, green, or yellow colours. The object of this study was to develop a description of a relationship between the discoloration of poultry packed in modified atmosphere (30 % CO2, 70 % O2) and the combined effect of time, pH and amount of oxygen. The effect of storage time is the most important. Lightness L* has significant correlation (P ≤ 0,05) with oxygen in 3., 9. and 14. day of storage. Colour change is different in leather and in breast of poultry.
dcterms:title
Změna barvy drůbežího masa baleného v modifikované atmosféře (O2, CO2) v průběhu skladování Colour change of poultry packed in modified atmosphere (O2, CO2) during storage Změna barvy drůbežího masa baleného v modifikované atmosféře (O2, CO2) v průběhu skladování
skos:prefLabel
Colour change of poultry packed in modified atmosphere (O2, CO2) during storage Změna barvy drůbežího masa baleného v modifikované atmosféře (O2, CO2) v průběhu skladování Změna barvy drůbežího masa baleného v modifikované atmosféře (O2, CO2) v průběhu skladování
skos:notation
RIV/62157124:16270/06:00000883!RIV07-MSM-16270___
n3:strany
94-97
n3:aktivita
n11:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n5:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n7:6288561 n7:4120604 n7:4330455
n3:druhVysledku
n19:D
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
510100
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/06:00000883
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
colour; packaging; poultry
n3:klicoveSlovo
n9:colour n9:poultry n9:packaging
n3:kontrolniKodProRIV
[8DDD248E9C31]
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
sborník VIII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
n3:obor
n10:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2006
n3:tvurceVysledku
Steinhauserová, Iva Saláková, Alena Gallas, Leo
n3:zamer
n20:MSM6215712402
s:numberOfPages
4
n12:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n4:isbn
80-7305-564-3
n17:organizacniJednotka
16270