This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F05%3A00000063%21RIV06-MSM-16270___/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n10https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F05%3A00000063%21RIV06-MSM-16270___
rdf:type
n5:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem práce bylo využití blízké infračervené spektroskopie s Fourierovou transformací (FT-NIR), v kombinaci s metodou částečných nejmenších čtverců (PLS), pro stanovení obsahu bílkovin, tuku, laktózy, sušiny, tukuprosté sušiny, bodu mrznutí, titrační kyselosti a pH u 60 vzorků kozího mléka. Spektra byla naměřena v modu reflektance s transflektanční kyvetou ve spektrálním rozsahu 10000 - 4000 cm-1 se 100 scany. Pro sledované parametry byly vytvořeny kalibrační modely, které byly statisticky zhodnoceny na základě korelačních koeficientů (R) a směrodatných odchylek kalibrace (SEC). Pro bílkovinu byly zjištěny hodnoty R = 0,920 a SEC = 0,094, pro tuk R = 0,951 a SEC = 0,124, pro laktózu R = 0,997 a SEC = 0,011, pro sušinu R = 0,940 a SEC = 0,260, pro tukuprostou sušinu R = 0,873 a SEC = 0,159, pro bod mrznutí R = 0,935 a SEC = 0,003, pro titrační kyselost R = 0,952 a SEC = 0,295 a pro pH R = 0,835 a SEC = 0,057. Vytvořené kalibrační modely byly následně ověřeny pomocí cross-validace. Ze studie vyplývá, že The aim of this study was to determine protein, fat, lactose, total solids, non-fatty solids content, freezing point, titratable activity and pH by FT-NIR spectroscopy. Sixty samples of caprine milk were used to calibrate the instrument by partial least squares (PLS) method. Spectra were measured in the reflectance mode with a transflectance cuvette between 10000 and 4000 cm-1, averaging 100 scans. The following statistical values were obtained: corelation coefficient (R) = 0.920 and standard error of calibration (SEC) = 0.094 for protein, R = 0.951 and SEC = 0.124 for fat, R = 0.997 and SEC = 0.011 for lactose, R = 0.940 and SEC = 0.260 for total solids, R = 0.873 and SEC = 0.159 for non-fatty solids, R = 0.935 and SEC = 0.003 for freezing point, R = 0.952 and SEC = 0.295 for titratable activity and R = 0.835 and SEC = 0.057 for pH. The calibration models developed were verified by cross validation. The study showed that FT-NIR is a potentially useful technique for evaluating the composition of capri Cílem práce bylo využití blízké infračervené spektroskopie s Fourierovou transformací (FT-NIR), v kombinaci s metodou částečných nejmenších čtverců (PLS), pro stanovení obsahu bílkovin, tuku, laktózy, sušiny, tukuprosté sušiny, bodu mrznutí, titrační kyselosti a pH u 60 vzorků kozího mléka. Spektra byla naměřena v modu reflektance s transflektanční kyvetou ve spektrálním rozsahu 10000 - 4000 cm-1 se 100 scany. Pro sledované parametry byly vytvořeny kalibrační modely, které byly statisticky zhodnoceny na základě korelačních koeficientů (R) a směrodatných odchylek kalibrace (SEC). Pro bílkovinu byly zjištěny hodnoty R = 0,920 a SEC = 0,094, pro tuk R = 0,951 a SEC = 0,124, pro laktózu R = 0,997 a SEC = 0,011, pro sušinu R = 0,940 a SEC = 0,260, pro tukuprostou sušinu R = 0,873 a SEC = 0,159, pro bod mrznutí R = 0,935 a SEC = 0,003, pro titrační kyselost R = 0,952 a SEC = 0,295 a pro pH R = 0,835 a SEC = 0,057. Vytvořené kalibrační modely byly následně ověřeny pomocí cross-validace. Ze studie vyplývá, že
dcterms:title
Application of FT-NIR to the analysis of goat's milk Využití FT-NIR v analýze kozího mléka Využití FT-NIR v analýze kozího mléka
skos:prefLabel
Využití FT-NIR v analýze kozího mléka Application of FT-NIR to the analysis of goat's milk Využití FT-NIR v analýze kozího mléka
skos:notation
RIV/62157124:16270/05:00000063!RIV06-MSM-16270___
n3:strany
62-66
n3:aktivita
n16:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n17:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n11:6796133 n11:7616759 n11:4339495 n11:5739446
n3:druhVysledku
n18:D
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n21:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
550405
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/05:00000063
n3:jazykVysledku
n8:cze
n3:klicovaSlova
FT-NIR; goat; milk
n3:klicoveSlovo
n4:FT-NIR n4:milk n4:goat
n3:kontrolniKodProRIV
[92DA8333F825]
n3:mistoKonaniAkce
Nitra
n3:mistoVydani
Nitra
n3:nazevZdroje
Zborník I. Vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou Bezpečnost a kvalita surovín a potravín
n3:obor
n9:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n17:2005
n3:tvurceVysledku
Janštová, Bohumíra Navrátilová, Pavlína Dračková, Michaela Hadra, Luboš Vorlová, Lenka
n3:typAkce
n15:EUR
n3:zahajeniAkce
2005-11-10+01:00
n3:zamer
n12:MSM6215712402
s:numberOfPages
5
n19:hasPublisher
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
n10:isbn
80-8069-614-4
n20:organizacniJednotka
16270