This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n5http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n21https://schema.org/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000205%21RIV%2F2005%2FMSM%2F162705%2FN/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000205%21RIV%2F2005%2FMSM%2F162705%2FN
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The effects of different storage temperatures (3#2 °C; 24 °C and -18#1 °C) of carp muscle (Cyprinus carpio) on the development of some biogenic amines and ammonia in relationship to microbiological assesment were studied. Total viable counts, coliform bacteria count and psychrotrophic viable count were investigated. A high-performance liquid chromatography method involving pre-column derivatisation with dansylchloride was optimized for the identification and determination of selected biogenic amines. The changes of fish quality determined by increasing of microbiological counts and ammonia concentrations followed by biogenic amines production in carp muscle.Putrescine, cadaverine, spermidine, spermine and tyramine were detected in different concentrations, depending on the storage temperatures. When fish became unsuitable for human consumption, toxicological levels of histamine were found. The highest level of histamine formed was 333,16 mg.kg-1 in 2 days. Biogenic amines production can Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio) The effects of different storage temperatures (3#2 °C; 24 °C and -18#1 °C) of carp muscle (Cyprinus carpio) on the development of some biogenic amines and ammonia in relationship to microbiological assesment were studied. Total viable counts, coliform bacteria count and psychrotrophic viable count were investigated. A high-performance liquid chromatography method involving pre-column derivatisation with dansylchloride was optimized for the identification and determination of selected biogenic amines. The changes of fish quality determined by increasing of microbiological counts and ammonia concentrations followed by biogenic amines production in carp muscle.Putrescine, cadaverine, spermidine, spermine and tyramine were detected in different concentrations, depending on the storage temperatures. When fish became unsuitable for human consumption, toxicological levels of histamine were found. The highest level of histamine formed was 333,16 mg.kg-1 in 2 days. Biogenic amines production can
dcterms:title
Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio) Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio) Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio)
skos:prefLabel
Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio) Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio) Vliv různých podmínek skladování na tvorbu biogenních aminů ve svalovině kapra obecného (Cyprinus carpio)
skos:notation
RIV/62157124:16270/04:00000205!RIV/2005/MSM/162705/N
n3:strany
72-76
n3:aktivita
n6:Z
n3:aktivity
Z(MSM 162700005)
n3:dodaniDat
n15:2005
n3:domaciTvurceVysledku
n14:4339495 n14:4933427
n3:druhVysledku
n18:D
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
592975
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/04:00000205
n3:jazykVysledku
n16:eng
n3:klicovaSlova
different storage;conditions;on biogenic amine;carp muscle
n3:klicoveSlovo
n8:conditions n8:carp%20muscle n8:different%20storage n8:on%20biogenic%20amine
n3:kontrolniKodProRIV
[F5D7F155437F]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
VI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
n3:obor
n20:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2004
n3:tvurceVysledku
Kordiovská, P. Borkovcová, Ivana Lukášová, J. Vorlová, L.
n3:typAkce
n7:CST
n3:zahajeniAkce
2004-06-02+02:00
n3:zamer
n19:MSM%20162700005
s:numberOfPages
5
n5:hasPublisher
VFU Brno
n21:isbn
80-7305-493-0
n12:organizacniJednotka
16270