This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n7http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n13https://schema.org/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000187%21RIV%2F2005%2FMSM%2F162705%2FN/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000187%21RIV%2F2005%2FMSM%2F162705%2FN
rdf:type
skos:Concept n21:Vysledek
dcterms:description
The aim of this study was to a monitoring of selected attributes of the quality of heat treated milk produced in the Czech Republic. Senzoric changes were found in five samples of pasteurized milk in 35 of investigated ones. The mean value of freezing point of heat treated milk was -0,519 oC, and the mean content of free fatty acid was 47,53 mmol.kg-1milk fat. Differences in freezing point and free fatty acids between pasteurized and UHT milk were found. The seasonal variance was noted. Cílem práce bylo sledování vybraných parametrů konzumního mléka z tržní sítě ČR. Z 35 vzorků pasterovaného mléka 5 vzorků vykazovalo v době vyšetření zřetelné senzorické změny. Byla stanovena průměrná hodnota bodu mrznutí konzumního mléka -0,519 oC, zaznamenány mírně odlišné hodnoty u mléka pasterovaného a trvanlivého a dále sezónní vliv. Průměrná hodnota volných mastných kyselin konzumního mléka byla 47,53 mmol.kg-1mléčného tuku, s vyššími hodnotami v mléce pasterovaném v letním období. Cílem práce bylo sledování vybraných parametrů konzumního mléka z tržní sítě ČR. Z 35 vzorků pasterovaného mléka 5 vzorků vykazovalo v době vyšetření zřetelné senzorické změny. Byla stanovena průměrná hodnota bodu mrznutí konzumního mléka -0,519 oC, zaznamenány mírně odlišné hodnoty u mléka pasterovaného a trvanlivého a dále sezónní vliv. Průměrná hodnota volných mastných kyselin konzumního mléka byla 47,53 mmol.kg-1mléčného tuku, s vyššími hodnotami v mléce pasterovaném v letním období.
dcterms:title
Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce Monitoring of freezing point and free fatty acids content in the treated milk
skos:prefLabel
Monitoring of freezing point and free fatty acids content in the treated milk Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce Sledování bodu mrznutí a obsahu volných mastných kyselin v konzumním mléce
skos:notation
RIV/62157124:16270/04:00000187!RIV/2005/MSM/162705/N
n3:strany
349-352
n3:aktivita
n4:Z
n3:aktivity
Z(MSM 162700005)
n3:dodaniDat
n16:2005
n3:domaciTvurceVysledku
n12:4339495 n12:6796133
n3:druhVysledku
n18:D
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
586523
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/04:00000187
n3:jazykVysledku
n20:cze
n3:klicovaSlova
free fatty acids;content in the treated;milk
n3:klicoveSlovo
n19:content%20in%20the%20treated n19:free%20fatty%20acids n19:milk
n3:kontrolniKodProRIV
[0805B0B48011]
n3:mistoKonaniAkce
Nitra
n3:mistoVydani
Nitra
n3:nazevZdroje
Aktuálne problémy riešené v agrokomplexe. Medzinárodní vedecký seminár pracovníků. Sborník vedeckých prác.
n3:obor
n8:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2004
n3:tvurceVysledku
Vorlová, L. Janštová, B.
n3:typAkce
n15:EUR
n3:zahajeniAkce
2004-11-19+01:00
n3:zamer
n17:MSM%20162700005
s:numberOfPages
394
n11:hasPublisher
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
n13:isbn
80-8069-477-8
n7:organizacniJednotka
16270