This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F03%3A00000065%21RIV06-MSM-16270___/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F03%3A00000065%21RIV06-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n19:Vysledek
dcterms:description
Microbial enzymes are major causes of quality deterioration of milk and dairy products. Capillary electrophoresis is used to observing of microbial proteolytic activity in milk. It were investigated samples of UHT milk inoculated by Bacillus cereus, Bacillus subtilis and Bacillus licheniformis. The samples were stored at 24 °C for one month and at 4 °C for 4 weeks. Bacillus spp. proteolytic activity was evaluated as a decrease of casein fractions isolated by precipitation to pH 4,6 using capillary electrophoresis. Protein separation by capillary zone electrophoresis was performed on PrinCE 460 (PrinCE Technologies B.V., Netherlands). The analysis was performed in uncoated fused silica capillary column, 75 cm total length, 50cm effective length and 50 μm i.d. UV-detection was performed at 214 nm. A 0,1 M phosphate buffer was used in which pH was adjusted to 2.0 with NaOH. Analysis was run at constant voltage 20 kV and at 25 °C. The total time of analysis was max. 45 min. Casein fraction were d Mikrobiální enzymy jsou jednou z hlavních příčin zhoršené kvality mléka a mléčných výrobků. Ke sledování proteolytické aktivity mikroorganismů v mléce lze využít kapilární elektroforézu. Byly vyšetřeny vzorky UHT mléka inokulované Bacillus cereus, Bacillus subtilis a Bacillus licheniformis. Vzorky byly skladovány při 24°C po dobu jednoho měsíce a při 4 °C čtyři měsíce. Na základě úbytku kaseinových frakcí byla posouzena proteolytická aktivity Bacillus spp.Množství kaseinu v UHT mléku bylo zjištěno na základě analýzy kaseinových frakcí získaných izoelektrickou precipitací při pH 4,6 pomocí kapilární elektroforézy. K separaci bílkovin metodou kapilární zónové elektroforézy byl použit přístroj PrinCE 460 (PrinCE Technologies B.V., Nizozemí). Analýza probíhala v křemenné kapiláře s neupraveným vnitřním povrchem, o celkové délce 75 cm, efektivní délce 50 cm a vnitřním průměru 50 μm. Základní elektrolyt byl tvořen 0,1 mol.l-1 fosfátovým pufrem, jehož hodnota pH byla prostřednictvím roztoku NaOH up Mikrobiální enzymy jsou jednou z hlavních příčin zhoršené kvality mléka a mléčných výrobků. Ke sledování proteolytické aktivity mikroorganismů v mléce lze využít kapilární elektroforézu. Byly vyšetřeny vzorky UHT mléka inokulované Bacillus cereus, Bacillus subtilis a Bacillus licheniformis. Vzorky byly skladovány při 24°C po dobu jednoho měsíce a při 4 °C čtyři měsíce. Na základě úbytku kaseinových frakcí byla posouzena proteolytická aktivity Bacillus spp.Množství kaseinu v UHT mléku bylo zjištěno na základě analýzy kaseinových frakcí získaných izoelektrickou precipitací při pH 4,6 pomocí kapilární elektroforézy. K separaci bílkovin metodou kapilární zónové elektroforézy byl použit přístroj PrinCE 460 (PrinCE Technologies B.V., Nizozemí). Analýza probíhala v křemenné kapiláře s neupraveným vnitřním povrchem, o celkové délce 75 cm, efektivní délce 50 cm a vnitřním průměru 50 μm. Základní elektrolyt byl tvořen 0,1 mol.l-1 fosfátovým pufrem, jehož hodnota pH byla prostřednictvím roztoku NaOH up
dcterms:title
Kapilární elektroforéza pro studium proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléku Kapilární elektroforéza pro studium proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléku Capillary electrophoresis for study of Bacillus spp. proteolytic activity in milk
skos:prefLabel
Kapilární elektroforéza pro studium proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléku Kapilární elektroforéza pro studium proteolytické aktivity Bacillus spp. v mléku Capillary electrophoresis for study of Bacillus spp. proteolytic activity in milk
skos:notation
RIV/62157124:16270/03:00000065!RIV06-MSM-16270___
n5:strany
81
n5:aktivita
n14:Z
n5:aktivity
Z(MSM 162700005)
n5:dodaniDat
n9:2006
n5:domaciTvurceVysledku
n6:5739446 n6:4933427 n6:4339495
n5:druhVysledku
n10:D
n5:duvernostUdaju
n16:S
n5:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
612001
n5:idVysledku
RIV/62157124:16270/03:00000065
n5:jazykVysledku
n17:cze
n5:klicovaSlova
capillary electrophoresis; casein; milk protein; Bacillus
n5:klicoveSlovo
n11:milk%20protein n11:capillary%20electrophoresis n11:casein n11:Bacillus
n5:kontrolniKodProRIV
[3D949B11AE77]
n5:mistoKonaniAkce
Bratislava
n5:mistoVydani
Bratislava SR
n5:nazevZdroje
15th International Conference Chromatographic methods and human health
n5:obor
n18:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n5:pocetTvurcuVysledku
4
n5:rokUplatneniVysledku
n9:2003
n5:tvurceVysledku
Lukášová, Jindra Zemanová, Jana Dračková, Michaela Vorlová, Lenka
n5:typAkce
n15:EUR
n5:zahajeniAkce
2003-11-10+01:00
n5:zamer
n13:MSM%20162700005
s:issn
1335-5236
s:numberOfPages
1
n20:hasPublisher
Slovenská chemická spoločnosť pri SAV
n8:organizacniJednotka
16270