This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F03%3A00000064%21RIV06-MSM-16270___/
n18https://schema.org/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F03%3A00000064%21RIV06-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n19:Vysledek
dcterms:description
Proteolytické kmeny Bacillus spp. byly izolovány ze syrového mléka a stájového prostředí. V UHT mléce skladovaném při 24 °C byly testovány tři kmeny Bacillus spp. Účinek mikrobiologické aktivity byl vyhodnocen pomocí SDS-PAGE. Proteolytická aktivity sporotvorných mikroorganismů byla charakterizována na základě úbytku -, a kaseinových frakcí. K proteolýze byly citlivější - a - kasein na rozdíl od -kaseinu. Proteolýza způsobená činností Bacillus cereus byla intenzivnější než u Bacillus subtilis. Výsledkem enzymatické aktivity byl vznik nežádoucího flavoru a snížené kvality mléčných výrobků. The proteolytic Bacillus spp. was isolated from raw milk and farm environment. Three strains of two species of Bacillus were tested in UHT milk stored by 24 °C. Effect of the microbial activities on milk protein were evaluated by SDS-PAGE. Proteolytic activity of spore forming bacteria was characterized by a reduction in the -, and casein bands. The- and - casein were most susceptible to proteolysis while the - casein was less affected. Proteolysis caused by Bacillus cereus was more intensive than by Bacillus subtilis. Enzymatic activity results in the development of objectionable flavor and quality defects in dairy products. Proteolytické kmeny Bacillus spp. byly izolovány ze syrového mléka a stájového prostředí. V UHT mléce skladovaném při 24 °C byly testovány tři kmeny Bacillus spp. Účinek mikrobiologické aktivity byl vyhodnocen pomocí SDS-PAGE. Proteolytická aktivity sporotvorných mikroorganismů byla charakterizována na základě úbytku -, a kaseinových frakcí. K proteolýze byly citlivější - a - kasein na rozdíl od -kaseinu. Proteolýza způsobená činností Bacillus cereus byla intenzivnější než u Bacillus subtilis. Výsledkem enzymatické aktivity byl vznik nežádoucího flavoru a snížené kvality mléčných výrobků.
dcterms:title
Proteolytic activity of Bacillus cereus and Bacillus subtilis in UHT milk Proteolytická aktivita Bacillus cereus a Bacillus subtilis v UHT mléku Proteolytická aktivita Bacillus cereus a Bacillus subtilis v UHT mléku
skos:prefLabel
Proteolytic activity of Bacillus cereus and Bacillus subtilis in UHT milk Proteolytická aktivita Bacillus cereus a Bacillus subtilis v UHT mléku Proteolytická aktivita Bacillus cereus a Bacillus subtilis v UHT mléku
skos:notation
RIV/62157124:16270/03:00000064!RIV06-MSM-16270___
n3:strany
98-102
n3:aktivita
n8:Z
n3:aktivity
Z(MSM 162700005)
n3:dodaniDat
n5:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n11:4933427 n11:4339495 n11:5739446
n3:druhVysledku
n17:D
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
623985
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/03:00000064
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
casein; SDS-PAGE; proteolysis
n3:klicoveSlovo
n16:SDS-PAGE n16:casein n16:proteolysis
n3:kontrolniKodProRIV
[B0CA31B24324]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
V. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
n3:obor
n10:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2003
n3:tvurceVysledku
Lukášová, Jindra Dračková, Michaela Vorlová, Lenka
n3:typAkce
n15:EUR
n3:zahajeniAkce
2003-04-24+02:00
n3:zamer
n7:MSM%20162700005
s:numberOfPages
5
n21:hasPublisher
VFU Brno
n18:isbn
80-7305-461-2
n12:organizacniJednotka
16270