This HTML5 document contains 40 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16170%2F13%3A43871907%21RIV14-MSM-16170___/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16170%2F13%3A43871907%21RIV14-MSM-16170___
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
Sarcocystis spp. are worldwide distributed obligate intracellular heteroxenous coccidia with high host specificity. The life cycle includes two hosts, but only in a small number of species is known completely. Humans are the definitive hosts of two species, S. hominis (intermediate host is cattle) and S. suihominis (intermediate host is the pig). The transmission occurs by ingestion of raw meat of intermediate hosts, which is containing sarcocysts. The infection is often asymptomatic, clinical symptoms may occur at higher infectious doses. Sarcocysts do not survive high and low temperatures, therefore thorough cooking or freezing of meat before consumpion is recommended. Sarcocystis spp. jsou kosmopolitně rozšířené obligátně intracelulární heteroxenní kokcidie s vysokou hostitelskou specifitou. Vývojový cyklus je dvouhostitelský, pouze u malé části druhů je však objasněn kompletně. Člověk je definitivním hostitelem dvou druhů, S. hominis (mezihostitelem je skot) a S. suihominis (mezihostitelem je prase). K nákaze dochází pozřením syrového masa mezihostitelů obsahujícího sarkocysty. Infekce jsou často asymptomatické, klinické příznaky se však mohou objevit při vyšších infekčních dávkách. Sarkocysty nepřežívají vysoké a nízké teploty, proto se doporučuje maso před konzumací důkladně tepelně upravit, nebo přemrazit. Sarcocystis spp. jsou kosmopolitně rozšířené obligátně intracelulární heteroxenní kokcidie s vysokou hostitelskou specifitou. Vývojový cyklus je dvouhostitelský, pouze u malé části druhů je však objasněn kompletně. Člověk je definitivním hostitelem dvou druhů, S. hominis (mezihostitelem je skot) a S. suihominis (mezihostitelem je prase). K nákaze dochází pozřením syrového masa mezihostitelů obsahujícího sarkocysty. Infekce jsou často asymptomatické, klinické příznaky se však mohou objevit při vyšších infekčních dávkách. Sarkocysty nepřežívají vysoké a nízké teploty, proto se doporučuje maso před konzumací důkladně tepelně upravit, nebo přemrazit.
dcterms:title
Meat as a source of human sarcocystosis Maso jako zdroj humánní sarkocystózy Maso jako zdroj humánní sarkocystózy
skos:prefLabel
Meat as a source of human sarcocystosis Maso jako zdroj humánní sarkocystózy Maso jako zdroj humánní sarkocystózy
skos:notation
RIV/62157124:16170/13:43871907!RIV14-MSM-16170___
n14:predkladatel
n15:orjk%3A16170
n3:aktivita
n11:N
n3:aktivity
N
n3:cisloPeriodika
6
n3:dodaniDat
n5:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n13:7680244
n3:druhVysledku
n10:J
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
86451
n3:idVysledku
RIV/62157124:16170/13:43871907
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
devitalization through heat processing of meat; infection by ingesting raw meat; Sarcocystis spp.
n3:klicoveSlovo
n6:devitalization%20through%20heat%20processing%20of%20meat n6:infection%20by%20ingesting%20raw%20meat n6:Sarcocystis%20spp.
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[511090CE1D9E]
n3:nazevZdroje
Maso
n3:obor
n18:GJ
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2013
n3:svazekPeriodika
24
n3:tvurceVysledku
Juránková, Jana
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
3
n9:organizacniJednotka
16170