This HTML5 document contains 31 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A_____%2F99%3A1_3_273%21RIV%2F2000%2FMZE%2F430000/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A_____%2F99%3A1_3_273%21RIV%2F2000%2FMZE%2F430000
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
V chladírenské teplotě byla sledována uchovatelnost odrůd Florina, Rezista a Produkta, byly získány údaje o změně látkového složení. Plody odrůd (Florina, Rezista a Produkta) a srovnávací odrůdy Golden Delicious byly sklizeny v optimální sklizňové zralosti (kombinace parametrů těkavé a netěkavé sušiny) a skladovány v teplotě 3 °C a při relativní vlhkosti %. Byly vyhodnoceny hmotností ztráty, jejichž hodnota výrazně souvisí s odrůdou. Rozpustná sušina se výrazně neměnila a složkou, která podléhala změněbylo prodýchání hlavních kyselin, vyjádřených jako titrační kyseliny a jejich průběh během skaldování lze vyjádřit exponenciální rovnicí s konstantami, které jsou charakteristické pro odrůdu. Fyziologická onemocnění, spála (senescentní hnědnutí) se u sk ladovaných odrůd neprokázala ani v teplotách chladírenských ani v teplotách distribučních. Změny látkového složení v průběhu chladírenského skladování jsou dalšími charakteristikami fyziologických a technologických vlastností perspektivních odrůd jablek. V chladírenské teplotě byla sledována uchovatelnost odrůd Florina, Rezista a Produkta, byly získány údaje o změně látkového složení. Plody odrůd (Florina, Rezista a Produkta) a srovnávací odrůdy Golden Delicious byly sklizeny v optimální sklizňové zralosti (kombinace parametrů těkavé a netěkavé sušiny) a skladovány v teplotě 3 °C a při relativní vlhkosti %. Byly vyhodnoceny hmotností ztráty, jejichž hodnota výrazně souvisí s odrůdou. Rozpustná sušina se výrazně neměnila a složkou, která podléhala změněbylo prodýchání hlavních kyselin, vyjádřených jako titrační kyseliny a jejich průběh během skaldování lze vyjádřit exponenciální rovnicí s konstantami, které jsou charakteristické pro odrůdu. Fyziologická onemocnění, spála (senescentní hnědnutí) se u sk ladovaných odrůd neprokázala ani v teplotách chladírenských ani v teplotách distribučních. Změny látkového složení v průběhu chladírenského skladování jsou dalšími charakteristikami fyziologických a technologických vlastností perspektivních odrůd jablek.
dcterms:title
Evaluation of new apple varieties with respect to their firmness. Evaluation of new apple varieties with respect to their firmness.
skos:prefLabel
Evaluation of new apple varieties with respect to their firmness. Evaluation of new apple varieties with respect to their firmness.
skos:notation
RIV/62156489:_____/99:1_3_273!RIV/2000/MZE/430000
n3:strany
33
n3:aktivita
n6:P
n3:aktivity
P(EP0960996030)
n3:dodaniDat
n4:2000
n3:domaciTvurceVysledku
Goliáš, Jan
n3:druhVysledku
n10:D
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
740244
n3:idVysledku
RIV/62156489:_____/99:1_3_273
n3:jazykVysledku
n12:eng
n3:kontrolniKodProRIV
[DF56032A4DA2]
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník z mezinárodní konference Chemistry Live
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n14:EP0960996030
n3:rokUplatneniVysledku
n4:1999
n3:tvurceVysledku
Goliáš, Jan
s:numberOfPages
3
n16:hasPublisher
Vysoké učení technické v Brně