This HTML5 document contains 31 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A_____%2F99%3A1_3_272%21RIV%2F2000%2FMZE%2F430000/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A_____%2F99%3A1_3_272%21RIV%2F2000%2FMZE%2F430000
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
V chladírenské teplotě byla sledována uchovatelnost odrůd Florina, Rezista a Produkta, byly získány údaje o změně látkového složení. Plody odrůd (Florina, Rezista a Produkta) a srovnávací odrůdy Golden Delicious byly sklizeny v optimální sklizňové zralosti (kombinace parametrů těkavé a netěkavé sušiny) a skladovány v teplotě 3 °C a při relativní vlhkosti %. Byly vyhodnoceny hmotností ztráty, jejichž hodnota výrazně souvisí s odrůdou. Rozpustná sušina se výrazně neměnila a složkou, která podléhala změněbylo prodýchání hlavních kyselin, vyjádřených jako titrační kyseliny a jejich průběh během skaldování lze vyjádřit exponenciální rovnicí s konstantami, které jsou charakteristické pro odrůdu. Fyziologická onemocnění, spála (senescentní hnědnutí) se u sk ladovaných odrůd neprokázala ani v teplotách chladírenských ani v teplotách distribučních. Změny látkového složení v průběhu chladírenského skladování jsou dalšími charakteristikami fyziologických a technologických vlastností perspektivních odrůd jablek. V chladírenské teplotě byla sledována uchovatelnost odrůd Florina, Rezista a Produkta, byly získány údaje o změně látkového složení. Plody odrůd (Florina, Rezista a Produkta) a srovnávací odrůdy Golden Delicious byly sklizeny v optimální sklizňové zralosti (kombinace parametrů těkavé a netěkavé sušiny) a skladovány v teplotě 3 °C a při relativní vlhkosti %. Byly vyhodnoceny hmotností ztráty, jejichž hodnota výrazně souvisí s odrůdou. Rozpustná sušina se výrazně neměnila a složkou, která podléhala změněbylo prodýchání hlavních kyselin, vyjádřených jako titrační kyseliny a jejich průběh během skaldování lze vyjádřit exponenciální rovnicí s konstantami, které jsou charakteristické pro odrůdu. Fyziologická onemocnění, spála (senescentní hnědnutí) se u sk ladovaných odrůd neprokázala ani v teplotách chladírenských ani v teplotách distribučních. Změny látkového složení v průběhu chladírenského skladování jsou dalšími charakteristikami fyziologických a technologických vlastností perspektivních odrůd jablek.
dcterms:title
Trend in the post-harvest storage of fruits and vegetables. Trend in the post-harvest storage of fruits and vegetables.
skos:prefLabel
Trend in the post-harvest storage of fruits and vegetables. Trend in the post-harvest storage of fruits and vegetables.
skos:notation
RIV/62156489:_____/99:1_3_272!RIV/2000/MZE/430000
n4:strany
33
n4:aktivita
n13:P
n4:aktivity
P(EP0960996030)
n4:dodaniDat
n9:2000
n4:domaciTvurceVysledku
Goliáš, Jan
n4:druhVysledku
n10:D
n4:duvernostUdaju
n6:S
n4:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
756588
n4:idVysledku
RIV/62156489:_____/99:1_3_272
n4:jazykVysledku
n7:eng
n4:kontrolniKodProRIV
[21FF2EB9A0A9]
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevZdroje
Sborník z mezinárodní konference Chemistry Live
n4:obor
n14:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:projekt
n11:EP0960996030
n4:rokUplatneniVysledku
n9:1999
n4:tvurceVysledku
Goliáš, Jan
s:numberOfPages
3
n12:hasPublisher
Vysoké učení technické v Brně