This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n13https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23200020%21RIV%2F2003%2FMSM%2F430003%2FN/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23200020%21RIV%2F2003%2FMSM%2F430003%2FN
rdf:type
skos:Concept n19:Vysledek
dcterms:description
Krůty (F) hybridní kombinace BUT Big 6 vykrmované komerčními krmnými směsmi byly poráženy v týdenních intervalech ve věku 10 ? 18 týdnů a krocani (M) ve věku 10 ? 25 týdnů. Obsah mastných kyselin v prsní (BM) a stehenní (TM) svalovině byl stanoven metodoextrakci celkových lipidů směsí hexan/2-propanol. Obsah eikosapentaenové a dokosahexaenové kyseliny (EPA + DHA) v mase se s přibývajícím věkem u F neměnil (P>0,05) a u M se vysoce průkazně (P<0,001) snižoval. Obsah kyseliny arachidonové (AA) se během výkzatímco v TM zůstal konstantní. Poměr polynenasycených mastných kyselin n-6/n-3 byl u F v BM stabilní (P>0,05) a u TM se s přibývajícím věkem zužoval (P<0,001). Opačné výsledky byly zaznamenány ve svalovině krocanů: nezávislost na věku (P>0,05) v TM a prrozšíření v BM. V obvyklé porážkové hmotnosti obsahuje svalovina krocanů méně EPA + DHA než svalovina krůt; obsah AA je u obou pohlaví stejný. Turkey females (F) of the BUT Big 6 hybrid fed the commercial feed mixtures were slaughtered in one-week intervals from 10th to 18th and males (M) from 10th to 25th week of age. In the breast meat (BM) and thigh meat (TM) content of fatty acids were deteof total lipid by hexane/2-propanol mixture. Content of eicosapentaenoic and docosahexaenoic acid (EPA + DHA) did not changed with increasing age in female (P>0.05), but decreased in male tissues (P<0.001). Arachidonic acid content (AA) significantly decnot changed in TM of either sex. Polyunsaturated fatty acids (PUFA) n-6 to n-3 ratio in females was not influenced by age in BM (P>0.05), but significantly (P<0.001) decreased with increasing age in TM. Opposite results were found in male tissues: indepesignificant (P<0.001) increase in BM. At usual slaughter age, males in comparison with females tended to have lower content of EPA + DHA in meat; content of AA was the same.
dcterms:title
Vliv pohlaví a věku na obsah fyziologicky důležitých mastných kyselin v mase krůt Effect of sex and age on physiologically important fatty acid content in turkey meat Vliv pohlaví a věku na obsah fyziologicky důležitých mastných kyselin v mase krůt
skos:prefLabel
Effect of sex and age on physiologically important fatty acid content in turkey meat Vliv pohlaví a věku na obsah fyziologicky důležitých mastných kyselin v mase krůt Vliv pohlaví a věku na obsah fyziologicky důležitých mastných kyselin v mase krůt
skos:notation
RIV/62156489:_____/02:23200020!RIV/2003/MSM/430003/N
n3:strany
77;79
n3:aktivita
n11:Z
n3:aktivity
Z(MSM 432100001)
n3:dodaniDat
n7:2003
n3:domaciTvurceVysledku
n9:5655463 n9:8803447 n9:5881048
n3:druhVysledku
n18:D
n3:duvernostUdaju
n10:S
n3:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
669062
n3:idVysledku
RIV/62156489:_____/02:23200020
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
turkey meat;age;sex;fatty acids
n3:klicoveSlovo
n5:fatty%20acids n5:age n5:sex n5:turkey%20meat
n3:kontrolniKodProRIV
[D5E25C6EA848]
n3:mistoKonaniAkce
VÚTPHP v Banskej Bystrici
n3:mistoVydani
Banská Bystrica
n3:nazevZdroje
Medzinárodná vedecká konferencia Dni výživy zvierat
n3:obor
n6:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:pocetUcastnikuAkce
0
n3:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2002
n3:tvurceVysledku
Kladroba, David Fajmonová, Eva Komprda, Tomáš Šarmanová, Iveta Zelenka, Jiří
n3:typAkce
n12:EUR
n3:zahajeniAkce
2002-09-19+02:00
n3:zamer
n16:MSM%20432100001
s:numberOfPages
3
n17:hasPublisher
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre; Výzkumný ústav trávnych porastov a horského poľnohospodárstva
n13:isbn
80-8069-068-5