This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n8http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A55500011%21RIV%2F2002%2FMSM%2F430002%2FN/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A55500011%21RIV%2F2002%2FMSM%2F430002%2FN
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
dcterms:description
Koncentrace anthokyaninových barviv v hroznech byla sledována ve třech ročnících u odrůd Neronet, Frankovka, Svatovavřinecké a novošlechtěních (interspecifických křížení) Gamay fréaux x Saperavi x SV 23 657 , SV 23 657 x Ryzlink rýnský, Rubín tajrovskij (Oděsskij ustojčivyj x SV 23 657), Merlot x SV 13 666. Stanovené koncentrace anthokyaninových barviv od 34 do 105 g.kg-1 sušiny slupek dokumentovaly vhodnost uplatnění plodů révy, především však interspecifických odrůd, jako průmyslového zdroje červeného barviva. Autor navrhl stanovení -barevné kapacity- pro hodnocení barvící schopnosti vyrobených anthokyaninových koncentrátů. Vedle kladně senzoricky hodnocených nealkoholických nápojů vyrobených z hroznů -barvířek- odrůdy Neronet a novošlechtění Gamay fréaux x Saperavi x SV 23 657 byly velmi pozitivně hodnoceny rovněž nápoje vyrobené z hroznů novošlechtění Merlot x SV 13 666 s přídavkem anthokyaninových koncentrátů. Total concentration of anthocyanin pigments in grapes was studied in three vintages of cultivars Neronet, Frankovka and St. Laurent as well as in new selection (interspecific hybrids) Gamay fréaux x Saperavi x Seyve Villard 23 657, Seyve Villard 23 657 x Rhine Riesling, Rubín tajrovskij (Oděsskij ustojčivyj x Seyve Villard 23 657) and Merlot x Seyve Villard 13 666. Concentrations of anthocyanin pigments ranged from 34 to 105 g.kg-1 dry matter of skins and documented the suitabilityof grapes (and especially of interspecific hybrids) for industrial production of red pigments. The author introduced the concept of -colour capacity- that can be used for the evaluation of colouring properties of produced anthocyanin concentrates. Besides positively evaluated non-alcoholic beverages made of grapes of the -teinturier- cultivars Neronet and new selection Gamay fréaux x Saperavi x Seyve Villard 23 657, a very positive sensory evaluation was obtained for beverages made of grapes of ne
dcterms:title
Studium změn anthokyaninových barviv Vitis vinifera L. Studies on changes in anthocyanin pigments in Vitis vinifera L. Studium změn anthokyaninových barviv Vitis vinifera L.
skos:prefLabel
Studium změn anthokyaninových barviv Vitis vinifera L. Studium změn anthokyaninových barviv Vitis vinifera L. Studies on changes in anthocyanin pigments in Vitis vinifera L.
skos:notation
RIV/62156489:_____/01:55500011!RIV/2002/MSM/430002/N
n4:aktivita
n15:Z
n4:aktivity
Z(MSM 435100002)
n4:dodaniDat
n7:2002
n4:domaciTvurceVysledku
n12:1231154
n4:druhVysledku
n9:B
n4:duvernostUdaju
n14:S
n4:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
697695
n4:idVysledku
RIV/62156489:_____/01:55500011
n4:jazykVysledku
n10:cze
n4:klicovaSlova
wine grape; anthocyanin; wine; non-alcoholic beverage; colour
n4:klicoveSlovo
n5:non-alcoholic%20beverage n5:wine%20grape n5:colour n5:wine n5:anthocyanin
n4:kontrolniKodProRIV
[0E0FD9A52A92]
n4:mistoVydani
Lednice
n4:nazevEdiceCisloSvazku
Neuveden
n4:nazevZdroje
Studium změn anthokyaninových barviv Vitis vinifera L.
n4:obor
n18:GE
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetStranKnihy
238
n4:pocetTvurcuVysledku
1
n4:pocetUcastnikuAkce
0
n4:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2001
n4:tvurceVysledku
Balík, Josef
n4:zamer
n11:MSM%20435100002
s:numberOfPages
238
n8:hasPublisher
Neuveden