This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n11https://schema.org/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23200020%21RIV%2F2002%2FMSM%2F430002%2FN/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n19http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23200020%21RIV%2F2002%2FMSM%2F430002%2FN
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
Fifty three male turkeys of the BUT Big 6 hybrid combination fed commercial feed mixture were slaughtered at the age of 20 weeks in the range of the live weight 12 to 24 kg. Total lipid and 15 fatty acids were determined in breast meat (BM) and thigh meat (TM).Total lipid (2.47 and 1.47 g/100 g; P<0.01) and arachidonic acid (73 and 50 mg/100 g, P<0.01) content were higher in TM than in BM. No relationship between live weight reached at the age of 20 weeks and total lipid content was found in either tissue (R2 = 10-4; P>0.05).From all tested total lipid fractions, only three of them and from EFA only linoleic acid in TM (Y = 25.9 - 0.18X; R2 = 0.18)significantly (P<0.05) changed with the increasing growth intensity. Z našeho sledování vyplývá, že u krůt vykrmených ve stejných podmínkách prostředí a poražených ve stejném věku nelze odhadovat obsah lipidů ve svalovině z hmotnosti zvířat. Průkazná závislost na intenzitě růstu byla zjištěna jen u jediného z testovaných znaků. Závislost podílu kyseliny linolové ve stehenní svaloviné ze sumy FA na živé hmotnosti ve věku 20 týdnů byla vyjádřena rovnicí přímky. Krůtí maso obsahuje podstatně větší množství z hlediska lidské výživy negativně hodnocené kyseliny arachidonové než maso kuřecí.
dcterms:title
Vliv intenzity růstu na obsah esenciálních mastných kyselin v krůtím mase. Vliv intenzity růstu na obsah esenciálních mastných kyselin v krůtím mase. Effect of the growth intensity on content of essential fatty acids in turkey meat
skos:prefLabel
Vliv intenzity růstu na obsah esenciálních mastných kyselin v krůtím mase. Effect of the growth intensity on content of essential fatty acids in turkey meat Vliv intenzity růstu na obsah esenciálních mastných kyselin v krůtím mase.
skos:notation
RIV/62156489:_____/01:23200020!RIV/2002/MSM/430002/N
n4:strany
17;18
n4:aktivita
n15:Z
n4:aktivity
Z(MSM 432100001)
n4:dodaniDat
n19:2002
n4:domaciTvurceVysledku
n13:5881048 n13:5655463
n4:druhVysledku
n7:D
n4:duvernostUdaju
n18:S
n4:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
700531
n4:idVysledku
RIV/62156489:_____/01:23200020
n4:jazykVysledku
n12:cze
n4:klicovaSlova
turkey; growth rate; PUFA; EFA
n4:klicoveSlovo
n5:growth%20rate n5:EFA n5:PUFA n5:turkey
n4:kontrolniKodProRIV
[F6AB4EE90CDA]
n4:mistoKonaniAkce
MZLU v Brně
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevZdroje
MendelNet´01
n4:obor
n8:GH
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:pocetUcastnikuAkce
0
n4:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n4:rokUplatneniVysledku
n19:2001
n4:tvurceVysledku
Zelenka, Jiří Blažková, Eva Komprda, Tomáš
n4:typAkce
n17:CST
n4:zahajeniAkce
2001-09-01+02:00
n4:zamer
n20:MSM%20432100001
s:numberOfPages
2
n6:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n11:isbn
80-7157-531-3