This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n3https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43510%2F10%3A00159210%21RIV11-GA0-43510___/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43510%2F10%3A00159210%21RIV11-GA0-43510___
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Odborná kniha pojednává o výskytu anthokyaninových barviv ve vinných hroznech a jejich významu pro barevné parametry červených a rosé vín. Uvádí údaje o obsahu anthokyaninů v hroznech vybraných odrůd Vitis vinifera L. a složení anthokyaninů hroznů vybraných interspecifických kříženců. Anthokyaniny jsou charakterizovány z hlediska jejich chemické stavby, biosyntézy a fyzikálně-chemických vlastností. V práci jsou popisovány metody jejich analýzy a postupy instrumentálního hodnocení barevnosti. Změny anthokyaninových barviv a barevných parametrů červených a rosé vín jsou hodnoceny z pohledu použité technologie vinifikace hroznů a v průběhu školení a zrání vín. The professional book deals with the occurrence of anthocyanin pigments in grapes and about their importance for colour parameters of red and rosé wines. The author presents data about contents of anthocyanins in some selected varieties of Vitis vinifera L. and about anthocyanin composition in some selected interspecific hybrids. Anthocyanins are characterized with regard to their chemical structure, biosynthesis and properties. The author describes analytical methods and procedures of an instrumental evaluation of wine colouring. Changes of anthocyanin pigments and colour parameters of red and rosé wines are evaluated with regard to the applied technology of vinification of grapes and to the process of treatment and ageing of wine. Odborná kniha pojednává o výskytu anthokyaninových barviv ve vinných hroznech a jejich významu pro barevné parametry červených a rosé vín. Uvádí údaje o obsahu anthokyaninů v hroznech vybraných odrůd Vitis vinifera L. a složení anthokyaninů hroznů vybraných interspecifických kříženců. Anthokyaniny jsou charakterizovány z hlediska jejich chemické stavby, biosyntézy a fyzikálně-chemických vlastností. V práci jsou popisovány metody jejich analýzy a postupy instrumentálního hodnocení barevnosti. Změny anthokyaninových barviv a barevných parametrů červených a rosé vín jsou hodnoceny z pohledu použité technologie vinifikace hroznů a v průběhu školení a zrání vín.
dcterms:title
Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech. Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech. Anthocyanin pigments in grapes and wines.
skos:prefLabel
Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech. Anthocyanin pigments in grapes and wines. Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech.
skos:notation
RIV/62156489:43510/10:00159210!RIV11-GA0-43510___
n5:aktivita
n9:P
n5:aktivity
P(GAP206/10/0625)
n5:dodaniDat
n10:2011
n5:domaciTvurceVysledku
n8:1231154
n5:druhVysledku
n12:B
n5:duvernostUdaju
n20:S
n5:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
247048
n5:idVysledku
RIV/62156489:43510/10:00159210
n5:jazykVysledku
n16:cze
n5:klicovaSlova
grapes; grape varieties; rosé wines; wine ageing; vinification; anthocyanins; red wines; colour of wines
n5:klicoveSlovo
n6:anthocyanins n6:vinification n6:ros%C3%A9%20wines n6:wine%20ageing n6:red%20wines n6:colour%20of%20wines n6:grape%20varieties n6:grapes
n5:kontrolniKodProRIV
[D14F05288C20]
n5:mistoVydani
Brno
n5:nazevEdiceCisloSvazku
3
n5:nazevZdroje
Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech.
n5:obor
n11:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n5:pocetStranKnihy
109
n5:pocetTvurcuVysledku
1
n5:projekt
n13:GAP206%2F10%2F0625
n5:rokUplatneniVysledku
n10:2010
n5:tvurceVysledku
Balík, Josef
s:numberOfPages
109
n15:hasPublisher
Folia Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
n3:isbn
978-80-7375-412-9
n19:organizacniJednotka
43510