This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00131453%21RIV09-GA0-43510___/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43510%2F08%3A00131453%21RIV09-GA0-43510___
rdf:type
skos:Concept n20:Vysledek
dcterms:description
Barevné parametry vín a barva vína jsou zásadních při jeho evaluaci. Moderními technologiemi, které jsou v dnešní době při výrobě vína používané je možné z jedné odrůdy vyrobit širokou škálu barevně odlišných vín ať už intenzitou nebo odstínem. Důležitým faktorem je ale také odrůda révy vinné. Každá z odrůd má geneticky danou dispozici k tvorbě kvantitativně i kvalitativně rozdílného množství barevných látek. Zavedenými a nově se rozvíjejícími analytickými metodami je možné zjistit nejen celkový obsah látek zodpovědných za barvu vína, ale také kvalitativní a následné kvantitativní složení jednotlivých barevných pigmentů. Tyto látky patří do skupiny přirozených antioxidantů. K nejpoužívanějším metodám hodnocení barevných parametrů vín patří spektrofotometrie, kolorimetrie a různé chromatografické metody. Colour parametres of wine and colour of wine are important in its evalution. It is possible to produce a wide range of different wine colour, with different hues and intensity from one variety, with using modern technologies. But grape variety is still important factor influencing wine colour. All varieties have genetic disposition for producing different kinds and amounths of colour substances. With using of modern analytical methods is possible to evaluate all amounth of wine colour substances, as well as qualitative scale of colour compounds. This compounds are from natural antioxidants group. The most used methods for evaluating colour parametres in wine are spectrophotometry, colorimetry and different chromatographic methods. Barevné parametry vín a barva vína jsou zásadních při jeho evaluaci. Moderními technologiemi, které jsou v dnešní době při výrobě vína používané je možné z jedné odrůdy vyrobit širokou škálu barevně odlišných vín ať už intenzitou nebo odstínem. Důležitým faktorem je ale také odrůda révy vinné. Každá z odrůd má geneticky danou dispozici k tvorbě kvantitativně i kvalitativně rozdílného množství barevných látek. Zavedenými a nově se rozvíjejícími analytickými metodami je možné zjistit nejen celkový obsah látek zodpovědných za barvu vína, ale také kvalitativní a následné kvantitativní složení jednotlivých barevných pigmentů. Tyto látky patří do skupiny přirozených antioxidantů. K nejpoužívanějším metodám hodnocení barevných parametrů vín patří spektrofotometrie, kolorimetrie a různé chromatografické metody.
dcterms:title
Studium barevných parametrů červených vín vyrobených z odrůd révy vinné pěstovaných v České republice Studium barevných parametrů červených vín vyrobených z odrůd révy vinné pěstovaných v České republice Studies on colour parameters in red wines produced from grape cultivars grown in the Czech Republic.
skos:prefLabel
Studium barevných parametrů červených vín vyrobených z odrůd révy vinné pěstovaných v České republice Studies on colour parameters in red wines produced from grape cultivars grown in the Czech Republic. Studium barevných parametrů červených vín vyrobených z odrůd révy vinné pěstovaných v České republice
skos:notation
RIV/62156489:43510/08:00131453!RIV09-GA0-43510___
n3:aktivita
n9:P
n3:aktivity
P(GA525/06/1757)
n3:dodaniDat
n15:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n11:7012292 n11:1231154
n3:druhVysledku
n4:D
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
397985
n3:idVysledku
RIV/62156489:43510/08:00131453
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
colour; anthocyanins; varieties; red wines
n3:klicoveSlovo
n8:red%20wines n8:colour n8:anthocyanins n8:varieties
n3:kontrolniKodProRIV
[6B4D3DDC49B3]
n3:mistoVydani
Ediční středisko MZLU v Brně
n3:nazevZdroje
Národní konference s mezinárodní účastí %22Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost%22. Sborník příspěvků. Lednice 11. -12. 9. 2008
n3:obor
n7:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:projekt
n18:GA525%2F06%2F1757
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2008
n3:tvurceVysledku
Stávek, Jan Balík, Josef
s:numberOfPages
10
n6:hasPublisher
MZLU v Brně, Zemědělská 1, 613 00 Brno
n13:isbn
978-80-7375-208-8
n19:organizacniJednotka
43510