This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00103516%21RIV07-GA0-43510___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00103516%21RIV07-GA0-43510___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Red wine in human nutrition presents primary resources polyphenolic compounds. Be on the other hand, so phenomenon named French paradox%22, is combine of caused wine consummation with diet rich in vegetables. Promotion polyphenolic compounds in organism assignation positive effects, as is their anti-oxidative and against-cancer effect, catch free radical, gulp back appearance coronary disorder. Disparage aggregation blood platelets. For their anti-oxidative, anti-inflammatory, antimutagen and others. properties they are theirs effects exploitation in additions human nutrition.For determination anti-oxidative capacity solution was select method, when were generation hydroxyl radical in overplus thermic catalyze reaction peroxide hydrogen, eventually photochemical response. Hydroxyl radicals were identified and assigned method spin catchment (spin Trapping EPR). Optimal method for identification and determination hydroxyl radical is spectroscopy electron paramagnetic resonance (EPR).Were processed grape v Červené víno v lidské výživě představuje hlavní zdroj polyfenolických sloučenin. Dva decilitry vína obsahují přibližně 600 mikrogramů resveratrolu. Má se zato, že fenomén nazvaný %22Francouzský paradox%22, je pravděpodobně způsoben konzumací vína spojenou se stravou bohatou na zeleninu. Působení polyfenolů na organismus se přičítají příznivé účinky, jako je jejich antioxidační a protirakovinový efekt, zachytávání volných radikálů, potlačují výskyt koronárního onemocnění. Snižuje agregaci krevních destiček. Pro jejich antioxidační, protizánětlivé, antimutagenní aj. vlastnosti jsou jejich účinky využívány v různých doplňcích lidské výživy. Pro stanovení antioxidační kapacity roztoků byla zvolena metoda, kdy byly generovány hydroxylové radikály v přebytku termickou katalyzovanou reakcí peroxidu vodíku, případně fotochemickou reakcí. Hydroxylové radikály byly identifikovány a stanoveny metodou spinového záchytu (Spin Trapping EPR). Optimální metodou pro identifikaci a stanovení hydroxylových radikálů je spekt Červené víno v lidské výživě představuje hlavní zdroj polyfenolických sloučenin. Dva decilitry vína obsahují přibližně 600 mikrogramů resveratrolu. Má se zato, že fenomén nazvaný %22Francouzský paradox%22, je pravděpodobně způsoben konzumací vína spojenou se stravou bohatou na zeleninu. Působení polyfenolů na organismus se přičítají příznivé účinky, jako je jejich antioxidační a protirakovinový efekt, zachytávání volných radikálů, potlačují výskyt koronárního onemocnění. Snižuje agregaci krevních destiček. Pro jejich antioxidační, protizánětlivé, antimutagenní aj. vlastnosti jsou jejich účinky využívány v různých doplňcích lidské výživy. Pro stanovení antioxidační kapacity roztoků byla zvolena metoda, kdy byly generovány hydroxylové radikály v přebytku termickou katalyzovanou reakcí peroxidu vodíku, případně fotochemickou reakcí. Hydroxylové radikály byly identifikovány a stanoveny metodou spinového záchytu (Spin Trapping EPR). Optimální metodou pro identifikaci a stanovení hydroxylových radikálů je spekt
dcterms:title
Influence technology processing of production wine on anti-oxidative capacities red wine. Vliv technologie výroby na antioxidační kapacitu červených vín Vliv technologie výroby na antioxidační kapacitu červených vín
skos:prefLabel
Influence technology processing of production wine on anti-oxidative capacities red wine. Vliv technologie výroby na antioxidační kapacitu červených vín Vliv technologie výroby na antioxidační kapacitu červených vín
skos:notation
RIV/62156489:43510/06:00103516!RIV07-GA0-43510___
n5:strany
44;45
n5:aktivita
n18:P
n5:aktivity
P(GA525/06/1757)
n5:cisloPeriodika
99
n5:dodaniDat
n7:2007
n5:domaciTvurceVysledku
n9:6558127 n9:1231154 n9:9867546
n5:druhVysledku
n6:J
n5:duvernostUdaju
n17:S
n5:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
506815
n5:idVysledku
RIV/62156489:43510/06:00103516
n5:jazykVysledku
n16:cze
n5:klicovaSlova
antioxidative capacity; polyphenols; red wine
n5:klicoveSlovo
n11:antioxidative%20capacity n11:polyphenols n11:red%20wine
n5:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n5:kontrolniKodProRIV
[7E5A8AA90327]
n5:nazevZdroje
Vinařský obzor
n5:obor
n14:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n5:pocetTvurcuVysledku
8
n5:projekt
n12:GA525%2F06%2F1757
n5:rokUplatneniVysledku
n7:2006
n5:tvurceVysledku
Lefnerová, Danuše Stopka, Pavel Balík, Josef Tříska, Jan Kyseláková, Marie Vrchotová, Naděžda Totušek, Jiří Veverka, Jaromír
s:issn
1212-7884
s:numberOfPages
2
n10:organizacniJednotka
43510