This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00103005%21RIV07-GA0-43510___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00103005%21RIV07-GA0-43510___
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Antokyany se nacházejí v přírodě většinou v heteroglykosidické formě, složené z cukerné a vlastní barevné složky -- aglykonu. Barva vína je závislá na typu aglykonu, celkové koncentraci antokyanů, ale především na pH prostředí a přítomnosti SO2. Významný vliv na projevení se barevných sloučenin a jejich stabilitu mají reakce antokyanů s acetaldehydem a flavonoidními tříslovinami (taniny), jejichž průběh je možné ovlivňovat jak během výroby tak při zrání vína. In nature, anthocyans occur mostly in their heteroglycosidic form, which consists of sugar and color (aglycon) components. The color of wine depends not only on the type of aglycon and total concentration of anthocyans but also (and above all) on pH and presence of SO2. Reactions of anthocyans with acetaldehyde a flavonoids (tannins) show a significant effect on the manifestation of color compounds and their stability and their course can be influenced during the process of vinification. Antokyany se nacházejí v přírodě většinou v heteroglykosidické formě, složené z cukerné a vlastní barevné složky -- aglykonu. Barva vína je závislá na typu aglykonu, celkové koncentraci antokyanů, ale především na pH prostředí a přítomnosti SO2. Významný vliv na projevení se barevných sloučenin a jejich stabilitu mají reakce antokyanů s acetaldehydem a flavonoidními tříslovinami (taniny), jejichž průběh je možné ovlivňovat jak během výroby tak při zrání vína.
dcterms:title
Reaction of anthocyans - stabilization and changes in wine color Reakce antokyanů -stabilizace a změny barvy vína Reakce antokyanů -stabilizace a změny barvy vína
skos:prefLabel
Reakce antokyanů -stabilizace a změny barvy vína Reakce antokyanů -stabilizace a změny barvy vína Reaction of anthocyans - stabilization and changes in wine color
skos:notation
RIV/62156489:43510/06:00103005!RIV07-GA0-43510___
n4:strany
550;552
n4:aktivita
n6:P
n4:aktivity
P(GP525/03/P132)
n4:cisloPeriodika
99
n4:dodaniDat
n14:2007
n4:domaciTvurceVysledku
n5:1231154 n5:7012292
n4:druhVysledku
n17:J
n4:duvernostUdaju
n10:S
n4:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
496497
n4:idVysledku
RIV/62156489:43510/06:00103005
n4:jazykVysledku
n12:cze
n4:klicovaSlova
ageing; anthocyanins; colour; red wine; vinification
n4:klicoveSlovo
n9:ageing n9:red%20wine n9:colour n9:anthocyanins n9:vinification
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[C2B2F0888C41]
n4:nazevZdroje
Vinařský obzor
n4:obor
n18:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
5
n4:projekt
n16:GP525%2F03%2FP132
n4:rokUplatneniVysledku
n14:2006
n4:tvurceVysledku
Barták, Petr Bednář, Petr Stávek, Jan Lemr, Karel Balík, Josef
s:issn
1212-7884
s:numberOfPages
3
n11:organizacniJednotka
43510