This HTML5 document contains 41 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43510%2F05%3A00087934%21RIV06-MZE-43510___/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43510%2F05%3A00087934%21RIV06-MZE-43510___
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
dcterms:description
Udržení nízké teploty ihned po sklizni má za následek, že plody jsou pevnější, neodzeleňuje se stopka a snižuje se podíl zkažených plodů. Teplota a relativní vlhkost jsou dva faktory, které ovliňují uchování zelené barvy stopky. Odpar vody ze stopky je mnohem vyšší než z plodů a vysušování je v úzkém vztahu k hnědnutí stopky. Z praktického hlediska přesné řízení teploty je to nejlepší pro prodloužení skladovatelnosti třešní. Maintaining lower fruit temperatures immediately after harvest results in firmer fruit with reduced decay and greener stems . The optimum relative humidity for storage of sweet cherries has been reported to be between 90 and 95% . Stem browning continuesto be a problem for sweet cherry marketing. Temperature and humidity are two factors that have been implicated in stem browning of sweet cherries. Relative humidity in this range is particularly important in maintaining green stem color. Water evaporates much more quickly from cherry stems than from the fruit and desiccation is generally related to stem browning. From practical viewpoint strict control of temperature is the best tool for prolonging shelf life sweet cherries. Maintaining lower fruit temperatures immediately after harvest results in firmer fruit with reduced decay and greener stems . The optimum relative humidity for storage of sweet cherries has been reported to be between 90 and 95% . Stem browning continuesto be a problem for sweet cherry marketing. Temperature and humidity are two factors that have been implicated in stem browning of sweet cherries. Relative humidity in this range is particularly important in maintaining green stem color. Water evaporates much more quickly from cherry stems than from the fruit and desiccation is generally related to stem browning. From practical viewpoint strict control of temperature is the best tool for prolonging shelf life sweet cherries.
dcterms:title
Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích Growing of sweet cherries on the the slow growing rootstock Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích
skos:prefLabel
Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích Growing of sweet cherries on the the slow growing rootstock Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích
skos:notation
RIV/62156489:43510/05:00087934!RIV06-MZE-43510___
n3:aktivita
n19:P
n3:aktivity
P(QD1047)
n3:dodaniDat
n16:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n7:8654670
n3:druhVysledku
n20:B
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
535799
n3:idVysledku
RIV/62156489:43510/05:00087934
n3:jazykVysledku
n9:cze
n3:klicovaSlova
growing system; storage; sweet cherry
n3:klicoveSlovo
n10:storage n10:growing%20system n10:sweet%20cherry
n3:kontrolniKodProRIV
[8EFDB5F5787C]
n3:mistoVydani
Holovousy
n3:nazevZdroje
Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetStranKnihy
54
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:projekt
n18:QD1047
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2005
n3:tvurceVysledku
Goliáš, Jan Blažková, Jitka
s:numberOfPages
54
n12:hasPublisher
VŠÚO Holovousy s.r.o.
n17:isbn
80-902636-6-6
n6:organizacniJednotka
43510