This HTML5 document contains 39 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16https://schema.org/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23200020%21RIV%2F2000%2FMSM%2F432100/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23200020%21RIV%2F2000%2FMSM%2F432100
rdf:type
n4:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Úspěšnost fermentačního procesu pošrotovaných olistěných palic kukuřice je ovlivněna hlavně obsahem sušiny a podílem zrna v palici. Přídavek ověřovaných biologických aditiv zejména s enzymatickou složkou, zvýrazňuje fermentační proces a produkci LA a rychlejší acidifikaci silážované hmoty. Také přídavek močoviny v podmínkách pokusu příznivě působil na produkci LA i celkový obsah kyselin a hodnotu pH. Přídavek kyseliny mravenčí, resp. směsi kyselin, způsobil při optimální sušině celkovou redukci kvasného procesu. The knowledge of the course of fermentation proces in maize silages from crushed Ears is very important regards different dry matter content. From the conserving compounds tested, the knowledge issued that production of fermenting acids, in particular of LA, was affected the most by the microbial enzymatic preparation. Added urea affected favourable LA production and the ratio between fermenting acids at a low pH value. Organic acids (formic acid and organic acids mixture) in the present experiment reduced the most dry matter total losses, a marked reduction in fermenting process occured including the LA and ammonia production.
dcterms:title
Uplatnění konzervačních aditiv při silážování LKS kukuřice The use of Preservatives in maize silages from crushed Ears Uplatnění konzervačních aditiv při silážování LKS kukuřice
skos:prefLabel
Uplatnění konzervačních aditiv při silážování LKS kukuřice Uplatnění konzervačních aditiv při silážování LKS kukuřice The use of Preservatives in maize silages from crushed Ears
skos:notation
RIV/62156489:43210/99:23200020!RIV/2000/MSM/432100
n5:strany
114
n5:aktivita
n17:Z
n5:aktivity
Z(MSM 432100001)
n5:dodaniDat
n10:2000
n5:domaciTvurceVysledku
Doležal, Petr
n5:druhVysledku
n8:D
n5:duvernostUdaju
n15:S
n5:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
757017
n5:idVysledku
RIV/62156489:43210/99:23200020
n5:jazykVysledku
n14:cze
n5:klicovaSlova
silage; maize; additive
n5:klicoveSlovo
n12:silage n12:maize n12:additive
n5:kontrolniKodProRIV
[A823CC03192C]
n5:mistoVydani
Nitra
n5:nazevZdroje
9. Medzinárodné sympózium Konzervovanie objemových krmív
n5:obor
n13:GH
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n5:pocetTvurcuVysledku
2
n5:rokUplatneniVysledku
n10:1999
n5:tvurceVysledku
Doležal, Petr
n5:zamer
n6:MSM%20432100001
s:numberOfPages
2
n7:hasPublisher
Výskumný ústav živočíšnej výroby v Nitre
n16:isbn
80-88872-10-3
n18:organizacniJednotka
43210