This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00228037%21RIV15-MZE-43210___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F14%3A00228037%21RIV15-MZE-43210___
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
In small plot field trial was evaluated hectare yield of ten selected potato varieties with different length of maturity (Barbora, Suzan, Magda, Karin, Liliana, Keřkovské rohlíčky, Marabel, Bella, Radana a Red Anna). The qualitative parameters (starch content, table quality and colour changes of raw and cooked tubers) were also evaluated. The hectare yield was influenced by variety, but not with the length of maturity. The highest yield was reached by variety Barbora and the lowest by variety Keřkovské rohlíčky. Starch content of almost all varieties was in recommended limits for food potatoes. The differences in table quality were very small and all varieties met the limits for food potatoes. Colour changes of raw tubers were more significant than changes of cooked tubers. The highest colour stability of raw tubers had varieties Suzan and Marabel. V jednoletém maloparcelním polním pokusu byl sledován výnos deseti vybraných odrůd brambor s rozdílnou délkou vegetační doby (Barbora, Suzan, Magda, Karin, Liliana, Keřkovské rohlíčky, Marabel, Bella, Radana a Red Anna). Dále byl u těchto odrůd sledován obsah škrobu, stolní hodnota a barevné změny syrových a vařených hlíz. Výnos hlíz byl ovlivněn odrůdou, ale nelze uvéstt, že by byl závislý na délce vegetační doby. Nejvyšší výnos dosáhla odrůda Barbora a nejnižší Keřkovské rohlíčky. Obsah škrobu byl u většiny odrůd v rozmezí doporučovaném pro konzumní brambory. Rozdíly ve stolní hodnotě také byly minimální a zjištěné hodnoty splňovaly požadavky pro konzumní brambory. Barevné změny hlíz po dvou hodinách byly u většiny odrůd výraznější u syrových hlíz než u hlíz vařených. Minimálně se změnila pouze barva hlíz odrůd Suzan a Marabel. Tyto dvě odrůdy tedy vykazují velkou barevnou stálost syrových hlíz. V jednoletém maloparcelním polním pokusu byl sledován výnos deseti vybraných odrůd brambor s rozdílnou délkou vegetační doby (Barbora, Suzan, Magda, Karin, Liliana, Keřkovské rohlíčky, Marabel, Bella, Radana a Red Anna). Dále byl u těchto odrůd sledován obsah škrobu, stolní hodnota a barevné změny syrových a vařených hlíz. Výnos hlíz byl ovlivněn odrůdou, ale nelze uvéstt, že by byl závislý na délce vegetační doby. Nejvyšší výnos dosáhla odrůda Barbora a nejnižší Keřkovské rohlíčky. Obsah škrobu byl u většiny odrůd v rozmezí doporučovaném pro konzumní brambory. Rozdíly ve stolní hodnotě také byly minimální a zjištěné hodnoty splňovaly požadavky pro konzumní brambory. Barevné změny hlíz po dvou hodinách byly u většiny odrůd výraznější u syrových hlíz než u hlíz vařených. Minimálně se změnila pouze barva hlíz odrůd Suzan a Marabel. Tyto dvě odrůdy tedy vykazují velkou barevnou stálost syrových hlíz.
dcterms:title
Hodnocení výnosu a kvality vybraných odrůd brambor Hodnocení výnosu a kvality vybraných odrůd brambor YIELD AND QUALITY OF SELECTED POTATO VARIETIES
skos:prefLabel
Hodnocení výnosu a kvality vybraných odrůd brambor Hodnocení výnosu a kvality vybraných odrůd brambor YIELD AND QUALITY OF SELECTED POTATO VARIETIES
skos:notation
RIV/62156489:43210/14:00228037!RIV15-MZE-43210___
n3:aktivita
n18:P
n3:aktivity
P(QI101A184)
n3:dodaniDat
n13:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n5:6377866 n5:3160823
n3:druhVysledku
n17:D
n3:duvernostUdaju
n20:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
19587
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/14:00228037
n3:jazykVysledku
n15:cze
n3:klicovaSlova
starch content; potatoes; yield; colour change
n3:klicoveSlovo
n7:colour%20change n7:starch%20content n7:potatoes n7:yield
n3:kontrolniKodProRIV
[264FCF8DC3CD]
n3:mistoKonaniAkce
Mendelova univerzita v Brně
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník příspěvků XL. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014
n3:obor
n8:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n16:QI101A184
n3:rokUplatneniVysledku
n13:2014
n3:tvurceVysledku
Elzner, Petr Jůzl, Miroslav Florianová, Viola
n3:typAkce
n21:EUR
n3:zahajeniAkce
2014-03-05+01:00
s:numberOfPages
5
n10:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n19:isbn
978-80-7375-944-5
n9:organizacniJednotka
43210