This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n22http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00200226%21RIV14-MZE-43210___/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00200226%21RIV14-MZE-43210___
rdf:type
skos:Concept n5:Vysledek
dcterms:description
The aim of this work was the model experiment to determine the effect of cheese surface treatment selected essential oils on microflora of cheeses and their shelf life. Results of the pilot experiment suggest that the surface treatment of cheese plays together with respect to the principles of hygiene in the production of cheese and the proper storage an important role in the inhibition of contaminating microflora. The surface treatment can also use essential oils of some plants. Next on the initial results of the modified experiments will follow. Cílem práce bylo v modelovém pokusu zjistit vliv ošetření povrchu sýrů vybranými silicemi na mikroflóru sýrů a jejich údržnost.Výsledky pilotního pokusu naznačují, že povrchové ošetření sýrů hraje spolu s dodržením zásad hygieny při výrobě sýrů a správným skladováním významnou roli v inhibici kontaminující mikroflóry. K povrchovému ošetření lze využít také silice z některých rostlin. Další na základě prvotních výsledků modifikované experimenty budou následovat. Cílem práce bylo v modelovém pokusu zjistit vliv ošetření povrchu sýrů vybranými silicemi na mikroflóru sýrů a jejich údržnost.Výsledky pilotního pokusu naznačují, že povrchové ošetření sýrů hraje spolu s dodržením zásad hygieny při výrobě sýrů a správným skladováním významnou roli v inhibici kontaminující mikroflóry. K povrchovému ošetření lze využít také silice z některých rostlin. Další na základě prvotních výsledků modifikované experimenty budou následovat.
dcterms:title
The microbiological parameters selected cheeses treated with essential oils Mikrobiologické parametry sýrů ošetřených vybranými silicemi Mikrobiologické parametry sýrů ošetřených vybranými silicemi
skos:prefLabel
Mikrobiologické parametry sýrů ošetřených vybranými silicemi The microbiological parameters selected cheeses treated with essential oils Mikrobiologické parametry sýrů ošetřených vybranými silicemi
skos:notation
RIV/62156489:43210/13:00200226!RIV14-MZE-43210___
n5:predkladatel
n6:orjk%3A43210
n3:aktivita
n17:P
n3:aktivity
P(QJ1210302)
n3:dodaniDat
n4:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n8:2001209 n8:6831214 n8:3091988 n8:1898108 n8:4312708
n3:druhVysledku
n20:D
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
88315
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/13:00200226
n3:jazykVysledku
n13:cze
n3:klicovaSlova
microorganisms; cheeses; esential oil
n3:klicoveSlovo
n10:microorganisms n10:cheeses n10:esential%20oil
n3:kontrolniKodProRIV
[4B74940D914F]
n3:mistoKonaniAkce
Mendelova univerzita v Brně
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků X.
n3:obor
n19:EE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n11:QJ1210302
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2013
n3:tvurceVysledku
Dostálová, Lenka Teplá, Jana Rožnovská, Doubravka Přichystalová, Jitka Detvanová, Lenka Kalhotka, Libor
n3:typAkce
n16:EUR
n3:zahajeniAkce
2013-05-16+02:00
s:numberOfPages
3
n18:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n21:isbn
978-80-7375-755-7
n22:organizacniJednotka
43210