This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00193844%21RIV14-MSM-43210___/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n18http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00193844%21RIV14-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
Cílem tohoto výzkumu bylo zhodnotit vliv trojdenního dojení na množství, obsahové složky a technologické vlastnosti mléka během zimního období. Individuální vzorky pocházely ze zemědělského družstva v Moravskoslezském kraji, které se zabývá chovem holštýnského skotu. Výzkum trval tři zimní měsíce a bylo do něj zařazeno dvanáct dojnic. Jednou měsíčně, byly odebrány individuální vzorky mléka, které představovaly ranní, odpolední a večerní nádoj. Nejvyšší nádoj byl zjištěn večer (12,39 l), nejnižší při odpoledním dojení (11,78 l). V průběhu dne docházelo k prodlužování doby potřebné k zasýření (od 154 do 157 sec) a postupnému zvýšení obsahu laktózy (od 4,67 do 4,68 %), obsahu tukuprosté sušiny (od 8,49 do 8,50 %) a obsahu bílkovin (od 3,12 do 3,13%). Během dne však také byl zjištěn postupný pokles kvality sýřeniny (od třídy 1,48 po třídu 1,94) a hustoty (od 1,02898 po 1,02890 g.l-1). Při odpoledním nádoji byly zjištěny nejvyšší hodnoty parametrů: aktivní kyselost (pH 6,98), titrační kyselost (6,77°SH) a obsahu tuku (3,86%) a naopak nejnižší hodnota bodu mrznutí (-0,5429°C). The aim of this study was to evaluate the effect of three times daily milking on quantity, milk components and technological properties of milk in winter. Individual samples (108) came from farm which keep Holstein cows in Moravian-Silesian region. The research lasted three months in winter and there was included to twelve cows. Once a month, were taken individual samples of milk and it represented morning, afternoon and evening milking. The highest milk yield was observed in the evening milking (12.39 l) and the lowest at the afternoon milking (11.78 l). During the day (from morning to evening), there was longer the rennet coagulation time (from 154 to 157 sec.) and increasing of lactose content (from 4.67 to 4.68 %), solids non-fat content (from 8.49 to 8.50 %) and protein content (from 3.12 to 3.13 %). Also was getting worse quality of curd (from class 1.48 to class 1.94). Milk density didn't change during the day. In the afternoon milking, there were found the highest values of these parameters: active acidity (pH 6.98), titratable acidity (6.77 °SH) and fat content (3.68 %) and there was found the lowest values of freezing point (-0.5429 °C). Cílem tohoto výzkumu bylo zhodnotit vliv trojdenního dojení na množství, obsahové složky a technologické vlastnosti mléka během zimního období. Individuální vzorky pocházely ze zemědělského družstva v Moravskoslezském kraji, které se zabývá chovem holštýnského skotu. Výzkum trval tři zimní měsíce a bylo do něj zařazeno dvanáct dojnic. Jednou měsíčně, byly odebrány individuální vzorky mléka, které představovaly ranní, odpolední a večerní nádoj. Nejvyšší nádoj byl zjištěn večer (12,39 l), nejnižší při odpoledním dojení (11,78 l). V průběhu dne docházelo k prodlužování doby potřebné k zasýření (od 154 do 157 sec) a postupnému zvýšení obsahu laktózy (od 4,67 do 4,68 %), obsahu tukuprosté sušiny (od 8,49 do 8,50 %) a obsahu bílkovin (od 3,12 do 3,13%). Během dne však také byl zjištěn postupný pokles kvality sýřeniny (od třídy 1,48 po třídu 1,94) a hustoty (od 1,02898 po 1,02890 g.l-1). Při odpoledním nádoji byly zjištěny nejvyšší hodnoty parametrů: aktivní kyselost (pH 6,98), titrační kyselost (6,77°SH) a obsahu tuku (3,86%) a naopak nejnižší hodnota bodu mrznutí (-0,5429°C).
dcterms:title
Effect of three times daily milking on quality, milk components and technological properties of milk in winter season Vliv trojího dojení na množství, obsahové složky a technologické vlastnosti mléka během zimního období Vliv trojího dojení na množství, obsahové složky a technologické vlastnosti mléka během zimního období
skos:prefLabel
Effect of three times daily milking on quality, milk components and technological properties of milk in winter season Vliv trojího dojení na množství, obsahové složky a technologické vlastnosti mléka během zimního období Vliv trojího dojení na množství, obsahové složky a technologické vlastnosti mléka během zimního období
skos:notation
RIV/62156489:43210/13:00193844!RIV14-MSM-43210___
n16:predkladatel
n20:orjk%3A43210
n3:aktivita
n13:S
n3:aktivity
S
n3:dodaniDat
n18:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n8:3225992 n8:2997371 n8:3258394 n8:1263900 n8:9361537 n8:8215766
n3:druhVysledku
n10:D
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
114779
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/13:00193844
n3:jazykVysledku
n6:cze
n3:klicovaSlova
frequency of milking; milk components; technological properties
n3:klicoveSlovo
n7:frequency%20of%20milking n7:technological%20properties n7:milk%20components
n3:kontrolniKodProRIV
[77091F03F659]
n3:mistoKonaniAkce
Mendelu v Brně
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Animal Breeding 2013
n3:obor
n12:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:rokUplatneniVysledku
n18:2013
n3:tvurceVysledku
Velecká, Milena Večeřa, Milan Javorová, Jana Falta, Daniel Andrýsek, Jiří Chládek, Gustav
n3:typAkce
n21:EUR
n3:zahajeniAkce
2013-01-10+01:00
s:numberOfPages
6
n15:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n19:isbn
978-80-7375-666-6
n14:organizacniJednotka
43210