This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n14http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00193812%21RIV14-MSM-43210___/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00193812%21RIV14-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
Sledování se uskutečnilo na ekologické farmě Olešenka v průběhu roku 2012. Do pokusu bylo zapojeno 10 koz plemene Hnědá krátkosrstá. Individuální vzorky mléka byly odebírány v pravidelných intervalech, 6x v průběhu měsíců duben až září. Standardními laboratorními metodami byl stanoven obsah sušiny a bílkovin. Obsah aminokyselin v lyofilizovaných vzorcích byl stanoven na Ústavu chemie a biochemie na MENDELU v Brně z hydrolyzátu vzorků pomocí iontově výměnné kapalinové chromatografie. Získaná data byla statisticky vyhodnocena s pomocí matematicko-statistického balíčku Statistika verze 9.0, přičemž byl zohledněn systematický efekt fáze laktace. Mléko dojných koz je cenným zdrojem AMK, proto je cílem této studie zhodnotit dynamiku změn jejich obsahu v průběhu laktačního období. Monitoring was carried out on an organic farm in Olešenka during 2012. The experiment involved 10 goats of Brown Short-haired breed. Individual milk samples were collected at regular intervals, six times in the period from April to September. Milk analysis (determination of total solids and total protein) were carried out using standard methods. The content of AA in freeze-dried samples was determined at the Department of Chemistry and Biochemistry at Mendel University in Brno by liquid chromatography. Recorded data were statistically analyzed using least-squares method, while the systematic effect was the stage of lactation (6 classes). Statistical analysis carried out using mathematical-statistical package STATISTICA version 9.0. Dairy goat milk represents a valuable source of AA, so the aim of this study was to evaluate the dynamics of their content changes during the lactation period. Sledování se uskutečnilo na ekologické farmě Olešenka v průběhu roku 2012. Do pokusu bylo zapojeno 10 koz plemene Hnědá krátkosrstá. Individuální vzorky mléka byly odebírány v pravidelných intervalech, 6x v průběhu měsíců duben až září. Standardními laboratorními metodami byl stanoven obsah sušiny a bílkovin. Obsah aminokyselin v lyofilizovaných vzorcích byl stanoven na Ústavu chemie a biochemie na MENDELU v Brně z hydrolyzátu vzorků pomocí iontově výměnné kapalinové chromatografie. Získaná data byla statisticky vyhodnocena s pomocí matematicko-statistického balíčku Statistika verze 9.0, přičemž byl zohledněn systematický efekt fáze laktace. Mléko dojných koz je cenným zdrojem AMK, proto je cílem této studie zhodnotit dynamiku změn jejich obsahu v průběhu laktačního období.
dcterms:title
Zhodnocení vlivu fáze laktace na množství a zastoupení aminokyselin v mléce dojných koz Zhodnocení vlivu fáze laktace na množství a zastoupení aminokyselin v mléce dojných koz EVALUATION OF THE IMPACT OF STAGE OF LACTATION ON AMINO ACID PROFILE IN THE MILK OF DAIRY GOATS
skos:prefLabel
Zhodnocení vlivu fáze laktace na množství a zastoupení aminokyselin v mléce dojných koz Zhodnocení vlivu fáze laktace na množství a zastoupení aminokyselin v mléce dojných koz EVALUATION OF THE IMPACT OF STAGE OF LACTATION ON AMINO ACID PROFILE IN THE MILK OF DAIRY GOATS
skos:notation
RIV/62156489:43210/13:00193812!RIV14-MSM-43210___
n16:predkladatel
n21:orjk%3A43210
n4:aktivita
n20:S
n4:aktivity
S
n4:dodaniDat
n5:2014
n4:domaciTvurceVysledku
n11:9584366 n11:6217435 n11:8131902 n11:6400728
n4:druhVysledku
n15:D
n4:duvernostUdaju
n7:S
n4:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
118741
n4:idVysledku
RIV/62156489:43210/13:00193812
n4:jazykVysledku
n10:cze
n4:klicovaSlova
goat milk; stage of lactation; amino acids; composition
n4:klicoveSlovo
n9:stage%20of%20lactation n9:amino%20acids n9:goat%20milk n9:composition
n4:kontrolniKodProRIV
[754DF3C1AC8C]
n4:mistoKonaniAkce
Mendelu v Brně
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevZdroje
Animal Breeding 2013
n4:obor
n12:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n5:2013
n4:tvurceVysledku
Králíčková, Šárka Cernei, Natalia Kuchtík, Jan Filipčík, Radek
n4:typAkce
n18:EUR
n4:zahajeniAkce
2013-01-10+01:00
s:numberOfPages
8
n14:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n8:isbn
978-80-7375-666-6
n17:organizacniJednotka
43210