This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n22http://localhost/temp/predkladatel/
n5http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00198125%21RIV13-MSM-43210___/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00198125%21RIV13-MSM-43210___
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem této práce bylo vyhodnotit možnost použití NIR spektroskopie v oblasti kvality. Vzorky byly měřeny na spektrofotometru FT Antaris NIR v režimu reflektance v celém rozsahu spektra (10 000 - 4 000 cm-1). Tato metoda není jen dostatečně přesná, ale také rychlá, v jednom měření může současně analyzovat několik parametrů najednou. Lze ji také použít pro on-line monitorování v procesu, bez poškození vzorku. Byly sledovány skupiny eidamských sýrů a jejich analogy. Cílem bylo zjistit, zda je NIR spektrofotometr schopen rozdělit předdefinované skupiny podle jejich vlastností. Pro rozlišování sýrů a jejich analogů bylo použito metody diskriminační analýzy. Bylo potvrzeno, že metoda blízké infračervené spektroskopie může být důležitým nástrojem pro stanovení originality potravin a také v boji proti falšování potravin a ochrany spotřebitelů. The aim of this thesis was to evaluate the possibility of using NIR spectroscopy in the field of quality. The samples were measured on the spectrophotometer FT NIR Antaris in reflectance mode in the entire spectrum (10 000 -- 4 000 cm-1). The method is not sufficiently accurate but also fast, in one measurement can simultaneously determine several parameters at once, can also be used for on-line monitoring in process, without damaging the sample. Groups of edam cheese and edam analogues were analyzed. The aim was to investigate whether the NIR analyzer built-in groups divided according to their properties. The analogues examined the ability of a spectrophotometer to distinguish them from the cheese analogues containing vegetable fat. The distinction between the groups was the method of discriminant analysis. It was confirmed that the method of near infrared spectroscopy can be an important tool for determining the originality of food and also in the fight against food adulteration and consumer protection. Cílem této práce bylo vyhodnotit možnost použití NIR spektroskopie v oblasti kvality. Vzorky byly měřeny na spektrofotometru FT Antaris NIR v režimu reflektance v celém rozsahu spektra (10 000 - 4 000 cm-1). Tato metoda není jen dostatečně přesná, ale také rychlá, v jednom měření může současně analyzovat několik parametrů najednou. Lze ji také použít pro on-line monitorování v procesu, bez poškození vzorku. Byly sledovány skupiny eidamských sýrů a jejich analogy. Cílem bylo zjistit, zda je NIR spektrofotometr schopen rozdělit předdefinované skupiny podle jejich vlastností. Pro rozlišování sýrů a jejich analogů bylo použito metody diskriminační analýzy. Bylo potvrzeno, že metoda blízké infračervené spektroskopie může být důležitým nástrojem pro stanovení originality potravin a také v boji proti falšování potravin a ochrany spotřebitelů.
dcterms:title
Use of NIR spectroscopy to control falsification of edam cheese Využití NIR spektroskopie ke kontrole falšování eidamských sýrů Využití NIR spektroskopie ke kontrole falšování eidamských sýrů
skos:prefLabel
Use of NIR spectroscopy to control falsification of edam cheese Využití NIR spektroskopie ke kontrole falšování eidamských sýrů Využití NIR spektroskopie ke kontrole falšování eidamských sýrů
skos:notation
RIV/62156489:43210/12:00198125!RIV13-MSM-43210___
n14:predkladatel
n16:orjk%3A43210
n3:aktivita
n17:P
n3:aktivity
P(2B08069)
n3:dodaniDat
n6:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n10:8573255
n3:druhVysledku
n4:D
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
179607
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/12:00198125
n3:jazykVysledku
n9:cze
n3:klicovaSlova
discriminant analysis; NIR spectroscopy; analogue; Edam cheese
n3:klicoveSlovo
n7:NIR%20spectroscopy n7:Edam%20cheese n7:analogue n7:discriminant%20analysis
n3:kontrolniKodProRIV
[E7E72F80C195]
n3:mistoKonaniAkce
VŠCHT Praha
n3:mistoVydani
Technická 5, 166 28 Praha 6
n3:nazevZdroje
Celostátní přehlídky sýrů 2012 Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
n3:obor
n18:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n20:2B08069
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2012
n3:tvurceVysledku
Havlíková, Marie Šustová, Květoslava Lužová, Táňa
n3:typAkce
n11:CST
n3:zahajeniAkce
2012-01-01+01:00
s:numberOfPages
4
n5:hasPublisher
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
n19:isbn
978-80-7080-838-2
n22:organizacniJednotka
43210