This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n18http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00194284%21RIV13-MSM-43210___/
n8https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00194284%21RIV13-MSM-43210___
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The aim of this work was to evaluate the efficiency of probiotics cultures in intestinal tract of piglets. Three groups of piglets were fed with and without probiotic (two groups with and one control group without). For this experiment was used 10 healthy piglets in each group. The first group was fed probiotic Enterococcus faecium DSM 7134 and the second group EM-EKO ProBio original with mixture probiotics cultures. All groups were fed identically for first three weeks of rearing. For two experimental groups were given probiotic since 4 weeks. Fecal samples were collected at days: 0 (without consumption), 15 (during consumption) and 30 (end consumption). Fecal samples were collected in sterile sample containers. From this experiment was evident in both experimental groups (P1, P2) consuming probiotics to reduce the total number of potential pathogens species Escherichia coli and genus Clostridium. This effect was more pronounced the experimental group P2, particularly in the case of clostridia. The results of the experiment suggest the positive effect of probiotic consumption in the digestive tract of pigs, thereby to reduce of risk for example diarrheal diseases. Cílem této práce bylo zjistit účinek probiotických kultur na střevní mikroflóru selat. Byly sestaveny tři skupiny selat po 10-ti zdravých kusech. První experimentální skupina (PF) byla krmena probiotikem Enterococcus faecium SF 68 (NCIMB10415) a druhá skupina probiotickou směsí EM-EKO PROBIO. Kontrolní skupina (K) byla bez příjmu probiotik během celého pokusu. Všechny skupiny byly krmeny shodně první tři týdny chovu. Od 4. týdne byly obě experimentální skupiny krmenou danou probiotickou směsí po dobu 30-ti dní. Fekální vzorky byly odebrány ve dnech: 0 (na konci 3. týdne), 15 (během krmení), 30 (konec krmení). Fekální vzorky byly odebrány do sterilních nádob. Z tohoto experimentu bylo patrné, že u obou pokusných skupin (P1, P2) konzumujících probiotika docházelo ke snížení celkového počtu potencionálních patogenů druhu Escherichia coli i rodu Clostridium. Výsledky experimentu tedy naznačují pozitivní vliv konzumace probiotických krmných směsí na zažívací trakt prasat, a tím snižování rizika např. vzniku průjmových onemocnění. Cílem této práce bylo zjistit účinek probiotických kultur na střevní mikroflóru selat. Byly sestaveny tři skupiny selat po 10-ti zdravých kusech. První experimentální skupina (PF) byla krmena probiotikem Enterococcus faecium SF 68 (NCIMB10415) a druhá skupina probiotickou směsí EM-EKO PROBIO. Kontrolní skupina (K) byla bez příjmu probiotik během celého pokusu. Všechny skupiny byly krmeny shodně první tři týdny chovu. Od 4. týdne byly obě experimentální skupiny krmenou danou probiotickou směsí po dobu 30-ti dní. Fekální vzorky byly odebrány ve dnech: 0 (na konci 3. týdne), 15 (během krmení), 30 (konec krmení). Fekální vzorky byly odebrány do sterilních nádob. Z tohoto experimentu bylo patrné, že u obou pokusných skupin (P1, P2) konzumujících probiotika docházelo ke snížení celkového počtu potencionálních patogenů druhu Escherichia coli i rodu Clostridium. Výsledky experimentu tedy naznačují pozitivní vliv konzumace probiotických krmných směsí na zažívací trakt prasat, a tím snižování rizika např. vzniku průjmových onemocnění.
dcterms:title
The effect of probiotics cultures on Escherichia coli and Clostridium counts in intestinal tract of piglets Vliv probiotických kultur na počty bakterií Escherichia coli a Clostridium ve střevním traktu selat Vliv probiotických kultur na počty bakterií Escherichia coli a Clostridium ve střevním traktu selat
skos:prefLabel
Vliv probiotických kultur na počty bakterií Escherichia coli a Clostridium ve střevním traktu selat The effect of probiotics cultures on Escherichia coli and Clostridium counts in intestinal tract of piglets Vliv probiotických kultur na počty bakterií Escherichia coli a Clostridium ve střevním traktu selat
skos:notation
RIV/62156489:43210/12:00194284!RIV13-MSM-43210___
n13:predkladatel
n16:orjk%3A43210
n3:aktivita
n17:S
n3:aktivity
S
n3:dodaniDat
n12:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n10:3822257
n3:druhVysledku
n21:D
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
178072
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/12:00194284
n3:jazykVysledku
n7:cze
n3:klicovaSlova
probiotics; intestinal microflora; microbial community
n3:klicoveSlovo
n4:microbial%20community n4:probiotics n4:intestinal%20microflora
n3:kontrolniKodProRIV
[48D937B201D1]
n3:mistoKonaniAkce
Mendel University in Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
MendelNet 2012 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
n3:obor
n19:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2012
n3:tvurceVysledku
Sládková, Pavla Zorníková, Gabriela Kolářová, Miroslava
n3:typAkce
n9:EUR
n3:zahajeniAkce
2012-01-01+01:00
s:numberOfPages
10
n18:hasPublisher
Mendel University in Brno, Faculty of Agronomy
n8:isbn
978-80-7375-656-7
n20:organizacniJednotka
43210