This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18https://schema.org/
shttp://schema.org/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00192473%21RIV13-MSM-43210___/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00192473%21RIV13-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n8:Vysledek
dcterms:description
Cílem práce bylo stanovení vlivu stoupajíci hladiny extrudovaných plnotučných sojových bobů (EFFSB) v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin. Pokus byl proveden na 260 kohoutcích hybridní kombinace ROSS 308. Byly použity tyto krmné směsi: Kontrolní skupina (0 %) a čtyři pokusné skupiny s hladinou 4, 8, 12, 16 % extrudovaných sojových bobů v krmné směsi. Vlastní pokusné období bylo od desatého do 38 dne věku kuřat. Se vzrůstající hladinou extrudovaných sojových bobů v krmné směsi došlo k snížení stravitelnosti aminokyselin, kdy do úrovně 8 % EFFSB hodnota koeficientu stravitelnosti klesala a od této hladiny mírně stoupala. Tento trend ve stravitelnosti kopíroval výšku střevních klků a aktivitu trypsinu v trávenině. Koeficient stravitelnosti methioninu nebyl ovlivněn zařazením EFFSB. The aim of this study was to determine the influence of different content of extruded full-fat soybean (EFFSB) in the diets for broilers on apparent ileal amino acids digestibility (AIAAD). In the experiment total 260 ROSS 308 female chickens were used. Five dietary treatments were used; Control group (without EFFSB) and groups containing 4%, 8%, 12% and 16% of EFFSB. The experiment lasted from 10th to 38th day of age. The addition of EFFSB to the diets for broilers decreased body weight and worsened feed efficiency ratio. AIAAD was lower when diet contained more than 4% of full-fat soybean. The AIAAD was higher in E16 in comparison with E8 and E12 due to higher weight of pancreas and higher trypsin activity. Cílem práce bylo stanovení vlivu stoupajíci hladiny extrudovaných plnotučných sojových bobů (EFFSB) v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin. Pokus byl proveden na 260 kohoutcích hybridní kombinace ROSS 308. Byly použity tyto krmné směsi: Kontrolní skupina (0 %) a čtyři pokusné skupiny s hladinou 4, 8, 12, 16 % extrudovaných sojových bobů v krmné směsi. Vlastní pokusné období bylo od desatého do 38 dne věku kuřat. Se vzrůstající hladinou extrudovaných sojových bobů v krmné směsi došlo k snížení stravitelnosti aminokyselin, kdy do úrovně 8 % EFFSB hodnota koeficientu stravitelnosti klesala a od této hladiny mírně stoupala. Tento trend ve stravitelnosti kopíroval výšku střevních klků a aktivitu trypsinu v trávenině. Koeficient stravitelnosti methioninu nebyl ovlivněn zařazením EFFSB.
dcterms:title
Vliv vzrůstající hladiny extrudovaných sojových bobů v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin Vliv vzrůstající hladiny extrudovaných sojových bobů v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin The effect of graded level of extruded full-fat soybean in diets for broiler on apparent ileal amino acids digestibility
skos:prefLabel
The effect of graded level of extruded full-fat soybean in diets for broiler on apparent ileal amino acids digestibility Vliv vzrůstající hladiny extrudovaných sojových bobů v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin Vliv vzrůstající hladiny extrudovaných sojových bobů v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin
skos:notation
RIV/62156489:43210/12:00192473!RIV13-MSM-43210___
n8:predkladatel
n9:orjk%3A43210
n4:aktivita
n11:S
n4:aktivity
S
n4:dodaniDat
n16:2013
n4:domaciTvurceVysledku
n6:5769337 n6:6396712 n6:7068778
n4:druhVysledku
n15:D
n4:duvernostUdaju
n5:S
n4:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
178336
n4:idVysledku
RIV/62156489:43210/12:00192473
n4:jazykVysledku
n19:cze
n4:klicovaSlova
broiler; trypsin inhibitor; amino acid
n4:klicoveSlovo
n21:broiler n21:amino%20acid n21:trypsin%20inhibitor
n4:kontrolniKodProRIV
[3C7A53773E4C]
n4:mistoKonaniAkce
Mendel University in Brno
n4:mistoVydani
Brno, Czech Republic
n4:nazevZdroje
MendelNet 2012 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
n4:obor
n13:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n16:2012
n4:tvurceVysledku
Foltyn, Marian Rada, Vojtěch Lichovníková, Martina
n4:typAkce
n20:EUR
n4:zahajeniAkce
2012-01-01+01:00
s:numberOfPages
6
n10:hasPublisher
Mendel University in Brno, Faculty of Agronomy
n18:isbn
978-80-7375-656-7
n14:organizacniJednotka
43210