This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00192333%21RIV13-MSM-43210___/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00192333%21RIV13-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n20:Vysledek
dcterms:description
Article transparently summarized achieved information about testing decarboxylase activity of selected microorganisms. The tested microorganisms are among the major producers of biogenic amines. Ambient temperature significantly affects the enzymatic activity of microorganisms and of course the formation of biogenic amines. Generally, the production of biogenic amines is proportional to the temperature and time of storage. Highest decarboxylase activity was reached at 30 and 37 ° C. On the contrary, at 6 ° C decarboxylase activity was detected. With regard to the possible production of biogenic amines can thus be considered as the temperature suitable for the storage of milk and dairy products. Článek přehledným způsobem shrnuje dosažené poznatky týkající se testování dekarboxylasové aktivity vybraných mikroorganismů.Testované mikroorganismy patří mezi významné producenty biogenních aminů. Teplota prostředí významně ovlivňuje enzymatickou aktivitu mikroorganismů a tím samozřejmě i vznik biogenních aminů. Obecně platí, že produkce biogenních aminů je úměrná teplotě a době skladování. Nejvyšší dekarboxylasové aktivity bylo dosaženo při 30 a 37 °C. Naopak při 6 °C nebyla dekarboxylasová aktivita prokázána. S ohledem na možnou produkci biogenních aminů lze tedy tuto teplotu považovat za vyhovující pro uchovávání mléka a mléčných výrobků. Článek přehledným způsobem shrnuje dosažené poznatky týkající se testování dekarboxylasové aktivity vybraných mikroorganismů.Testované mikroorganismy patří mezi významné producenty biogenních aminů. Teplota prostředí významně ovlivňuje enzymatickou aktivitu mikroorganismů a tím samozřejmě i vznik biogenních aminů. Obecně platí, že produkce biogenních aminů je úměrná teplotě a době skladování. Nejvyšší dekarboxylasové aktivity bylo dosaženo při 30 a 37 °C. Naopak při 6 °C nebyla dekarboxylasová aktivita prokázána. S ohledem na možnou produkci biogenních aminů lze tedy tuto teplotu považovat za vyhovující pro uchovávání mléka a mléčných výrobků.
dcterms:title
Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky Decarboxylase activity of bacteria contaminating milk and milk products Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky
skos:prefLabel
Decarboxylase activity of bacteria contaminating milk and milk products Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky
skos:notation
RIV/62156489:43210/12:00192333!RIV13-MSM-43210___
n20:predkladatel
n21:orjk%3A43210
n3:aktivita
n17:P
n3:aktivity
P(2B08069)
n3:dodaniDat
n12:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n22:2001209
n3:druhVysledku
n11:D
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
129942
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/12:00192333
n3:jazykVysledku
n8:cze
n3:klicovaSlova
microorganisms; biogenic amines; decarboxylase activity
n3:klicoveSlovo
n16:microorganisms n16:biogenic%20amines n16:decarboxylase%20activity
n3:kontrolniKodProRIV
[08588BCB9954]
n3:mistoKonaniAkce
Mendelova univerzita v Brně
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků IX.
n3:obor
n14:EE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:projekt
n19:2B08069
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2012
n3:tvurceVysledku
Kalhotka, Libor
n3:typAkce
n13:EUR
n3:zahajeniAkce
2012-05-17+02:00
s:numberOfPages
10
n7:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n15:isbn
978-80-7375-613-0
n18:organizacniJednotka
43210