This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00191366%21RIV13-MSM-43210___/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00191366%21RIV13-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n10:Vysledek
dcterms:description
Cílem práce bylo vyhodnotit rozdíly parametrů barvy a dalších ukazatelů (obsah sušiny a vnitrosvalového tuku a hmotnost jatečně opracovaného těla) prsní svaloviny kuřat ROSS 308 v závislosti na množství a druhu výpalků v krmné směsi. V našem pokusu jsme použili lihovarské výpalky z kukuřice a triticale. Hmotnost jatečně upraveného těla u prvního pokusu (DDGS triticale) byla v rozsahu 1,71 -- 1,93 kg, zatímco u druhého pokusu (DDGS kukuřice) byla hmotnost jatečně upraveného těla ve skupinách vyrovnanější, s variačním rozpětím 1,84 -- 1,88 kg. Byly zaznamenány významnější rozdíly (P<0,05) hodnot obsahu sušiny a vnitrosvalového tuku v prsní svalovině kuřat při zkrmování kukuřičných výpalků. Na hranici významnosti (P<0,05) jsme zaznamenali rozdíly průměrných hodnot světlosti masa mezi skupinou kontrolní a skupinami s přídavkem výpalků triticale, zatímco rozdíly hodnot daného ukazatele barvy masa ve skupinách s 10 a 20 % výpalků byly statisticky průkazné (56,26; 50,41). Při dávkování DDGS -- kukuřice byly rozdíly světlosti (L*) prsní svaloviny statisticky významné (P<0,01) mezi kontrolní skupinou a pokusnými skupinami (58,79 -- 54,87; 54,33). U dalších ukazatelů hodnotících barvu masa (a*, b*, C*, h) byla statistická významnost jen v ojedinělých případech. The aim of the study was to evaluate the changes in selected parameters (dry matter, intramuscular fat and weight of carcass) and colour parameters of pectoral muscles in chickens in dependence of the content and kind of distillers dried grain with solubles (DDGS) in feed ration. Corn and triticale DDGS were used in the experiment. 45 chickens of ROSS 308 were divided into 6 groups. The weight of carcass ranged from 1.71 to 1.93 kg by first experiment (DDGS triticale) and from 1.84 to 1.88 kg during second experiment. The content of dry matter and fat in breast muscles were statistically significantly higher (P<0.05) in the group with the highest kontent of corn DDGS in comparison with control group without DDGS. The value L* was statistically significantly higher (P<0.01) in breast meat of control group in comparison with breast muscle of groups feed corn DDGS. Cílem práce bylo vyhodnotit rozdíly parametrů barvy a dalších ukazatelů (obsah sušiny a vnitrosvalového tuku a hmotnost jatečně opracovaného těla) prsní svaloviny kuřat ROSS 308 v závislosti na množství a druhu výpalků v krmné směsi. V našem pokusu jsme použili lihovarské výpalky z kukuřice a triticale. Hmotnost jatečně upraveného těla u prvního pokusu (DDGS triticale) byla v rozsahu 1,71 -- 1,93 kg, zatímco u druhého pokusu (DDGS kukuřice) byla hmotnost jatečně upraveného těla ve skupinách vyrovnanější, s variačním rozpětím 1,84 -- 1,88 kg. Byly zaznamenány významnější rozdíly (P<0,05) hodnot obsahu sušiny a vnitrosvalového tuku v prsní svalovině kuřat při zkrmování kukuřičných výpalků. Na hranici významnosti (P<0,05) jsme zaznamenali rozdíly průměrných hodnot světlosti masa mezi skupinou kontrolní a skupinami s přídavkem výpalků triticale, zatímco rozdíly hodnot daného ukazatele barvy masa ve skupinách s 10 a 20 % výpalků byly statisticky průkazné (56,26; 50,41). Při dávkování DDGS -- kukuřice byly rozdíly světlosti (L*) prsní svaloviny statisticky významné (P<0,01) mezi kontrolní skupinou a pokusnými skupinami (58,79 -- 54,87; 54,33). U dalších ukazatelů hodnotících barvu masa (a*, b*, C*, h) byla statistická významnost jen v ojedinělých případech.
dcterms:title
Porovnání barvy prsní svaloviny kuřat krmených výpalky (DDGS) různého původu Porovnání barvy prsní svaloviny kuřat krmených výpalky (DDGS) různého původu Comparison of breast muscle colour of chickens feed by distillers dried grain with solubles (DDGS) from different origin
skos:prefLabel
Porovnání barvy prsní svaloviny kuřat krmených výpalky (DDGS) různého původu Porovnání barvy prsní svaloviny kuřat krmených výpalky (DDGS) různého původu Comparison of breast muscle colour of chickens feed by distillers dried grain with solubles (DDGS) from different origin
skos:notation
RIV/62156489:43210/12:00191366!RIV13-MSM-43210___
n10:predkladatel
n11:orjk%3A43210
n3:aktivita
n4:S
n3:aktivity
S
n3:dodaniDat
n15:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n13:6396712 n13:6100082 n13:5145937
n3:druhVysledku
n21:D
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
159723
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/12:00191366
n3:jazykVysledku
n19:cze
n3:klicovaSlova
system CIELab; DDGS; meat colour, chickens
n3:klicoveSlovo
n5:DDGS n5:system%20CIELab n5:meat%20colour n5:chickens
n3:kontrolniKodProRIV
[3B1C79A28C7B]
n3:mistoKonaniAkce
Mendelova univerzita v Brně
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník příspěvků XXXVIII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
n3:obor
n17:GG
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2012
n3:tvurceVysledku
Šubrt, Jan Lichovníková, Martina Dračková, Eliška
n3:typAkce
n9:CST
n3:zahajeniAkce
2012-03-01+01:00
s:numberOfPages
7
n12:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n16:isbn
978-80-7375-601-7
n6:organizacniJednotka
43210