This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00185030%21RIV12-MSM-43210___/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00185030%21RIV12-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n3:Vysledek
dcterms:description
This paper deals with the honey classification and insufficiencies in the legislation under which the honeys are classified. The aim is to compare the honey classification according to current legislation with the honey classification of the same samples with using conductivity, optical rotation and microscopic analysis and to propose a procedure for the effective honey classification. Total 35 samples of European origin were analysed for parameters of electrical conductivity and optical rotation. Between the two properties was found a significant correlation relationship (r = 0.83, P < 0.0001) and specific properties of the unifloral honeys from chestnut (Castanea) and heather (Calluna). The insufficiencies in the current European and national legislation are discussed with the fact that without their elimination the current honey classification stays as a formality. It is proposed: the optic rotation to apply for the honey classification, to define the category of the main type of honeys -- flower-honeydew and to regulate using of the word %22forest%22 for labelling of honey. Příspěvek se zabývá problematikou hodnocení medu a nedostatky v legislativě, podle níţ se medy hodnotí. Jeho cílem je porovnat hodnocení medů zaloţené jen na měření elektrické vodivosti s hodnocením týchţ vzorků dle vodivosti, optické rotace a mikroskopické analýzy současně. Na základě výsledků navrhnout postup umoţňující efektivní hodnocení medu. Celkem 35 vzorků původem z Evropy bylo podrobeno analýze elektrické vodivosti a optické rotace. Mezi oběma vlastnostmi byl zjištěn významný korelační vztah (r = 0,83, P < 0,0001) a specifické vlastnosti pro druhový med z kaštanovníku a vřesu. Nedostatky současné evropské i národní legislativy jsou diskutovány s tím, ţe bez jejich řešení zůstane dosavadní způsob hodnocení medu jen formalitou. Navrhuje se proto, aby parametr optická rotace byl zohledněn při hodnocení medu, definována kategorie hlavního typu medu -- květovo-medovicový a regulováno pouţití slova %22lesní%22 při označování medů. Příspěvek se zabývá problematikou hodnocení medu a nedostatky v legislativě, podle níţ se medy hodnotí. Jeho cílem je porovnat hodnocení medů zaloţené jen na měření elektrické vodivosti s hodnocením týchţ vzorků dle vodivosti, optické rotace a mikroskopické analýzy současně. Na základě výsledků navrhnout postup umoţňující efektivní hodnocení medu. Celkem 35 vzorků původem z Evropy bylo podrobeno analýze elektrické vodivosti a optické rotace. Mezi oběma vlastnostmi byl zjištěn významný korelační vztah (r = 0,83, P < 0,0001) a specifické vlastnosti pro druhový med z kaštanovníku a vřesu. Nedostatky současné evropské i národní legislativy jsou diskutovány s tím, ţe bez jejich řešení zůstane dosavadní způsob hodnocení medu jen formalitou. Navrhuje se proto, aby parametr optická rotace byl zohledněn při hodnocení medu, definována kategorie hlavního typu medu -- květovo-medovicový a regulováno pouţití slova %22lesní%22 při označování medů.
dcterms:title
Hodnocení medu s využitím optické aktivity jeho cukrů Optical rotation of honey sugars and the honey classification Hodnocení medu s využitím optické aktivity jeho cukrů
skos:prefLabel
Hodnocení medu s využitím optické aktivity jeho cukrů Hodnocení medu s využitím optické aktivity jeho cukrů Optical rotation of honey sugars and the honey classification
skos:notation
RIV/62156489:43210/12:00185030!RIV12-MSM-43210___
n3:predkladatel
n4:orjk%3A43210
n5:aktivita
n21:S
n5:aktivity
S
n5:dodaniDat
n13:2012
n5:domaciTvurceVysledku
n15:8143641
n5:druhVysledku
n9:D
n5:duvernostUdaju
n17:S
n5:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
139367
n5:idVysledku
RIV/62156489:43210/12:00185030
n5:jazykVysledku
n11:cze
n5:klicovaSlova
honey; classification; optical rotation; adulteration
n5:klicoveSlovo
n6:optical%20rotation n6:honey n6:adulteration n6:classification
n5:kontrolniKodProRIV
[EFDDF1E65638]
n5:mistoKonaniAkce
Mendelova univerzita v Brně
n5:mistoVydani
Brno
n5:nazevZdroje
Sborník příspěvků XXXVIII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
n5:obor
n20:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n5:pocetTvurcuVysledku
1
n5:rokUplatneniVysledku
n13:2012
n5:tvurceVysledku
Přidal, Antonín
n5:typAkce
n18:CST
n5:zahajeniAkce
2012-03-01+01:00
s:numberOfPages
9
n16:hasPublisher
Audiovizuální centrum MENDELU
n12:isbn
978-80-7375-601-7
n14:organizacniJednotka
43210