This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00184895%21RIV12-MSM-43210___/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00184895%21RIV12-MSM-43210___
rdf:type
n6:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Article transparently summarized achieved information about testing decarboxylase activity of selected microorganisms. The tested microorganisms are among the major producers of biogenic amines. Ambient temperature significantly affects the enzymatic activity of microorganisms and of course the formation of biogenic amines. Generally, the production of biogenic amines is proportional to the temperature and time of storage. Highest decarboxylase activity was reached at 30 and 37 ° C. On the contrary, at 6 ° C decarboxylase activity was detected. With regard to the possible production of biogenic amines can thus be considered as the temperature suitable for the storage of milk and dairy products. Článek přehledným způsobem shrnuje dosažené poznatky týkající se testování dekarboxylasové aktivity vybraných mikroorganismů.Testované mikroorganismy patří mezi významné producenty biogenních aminů. Teplota prostředí významně ovlivňuje enzymatickou aktivitu mikroorganismů a tím samozřejmě i vznik biogenních aminů. Obecně platí, že produkce biogenních aminů je úměrná teplotě a době skladování. Nejvyšší dekarboxylasové aktivity bylo dosaženo při 30 a 37 °C. Naopak při 6 °C nebyla dekarboxylasová aktivita prokázána. S ohledem na možnou produkci biogenních aminů lze tedy tuto teplotu považovat za vyhovující pro uchovávání mléka a mléčných výrobků. Článek přehledným způsobem shrnuje dosažené poznatky týkající se testování dekarboxylasové aktivity vybraných mikroorganismů.Testované mikroorganismy patří mezi významné producenty biogenních aminů. Teplota prostředí významně ovlivňuje enzymatickou aktivitu mikroorganismů a tím samozřejmě i vznik biogenních aminů. Obecně platí, že produkce biogenních aminů je úměrná teplotě a době skladování. Nejvyšší dekarboxylasové aktivity bylo dosaženo při 30 a 37 °C. Naopak při 6 °C nebyla dekarboxylasová aktivita prokázána. S ohledem na možnou produkci biogenních aminů lze tedy tuto teplotu považovat za vyhovující pro uchovávání mléka a mléčných výrobků.
dcterms:title
Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky Decarboxylase activity of bacteria contaminating milk and milk products Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky
skos:prefLabel
Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky Decarboxylase activity of bacteria contaminating milk and milk products Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky
skos:notation
RIV/62156489:43210/12:00184895!RIV12-MSM-43210___
n6:predkladatel
n7:orjk%3A43210
n3:aktivita
n18:P
n3:aktivity
P(2B08069)
n3:dodaniDat
n17:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n8:2001209
n3:druhVysledku
n19:D
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
129943
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/12:00184895
n3:jazykVysledku
n5:cze
n3:klicovaSlova
biogenic amines; decarboxylase activity; microorganisms
n3:klicoveSlovo
n15:decarboxylase%20activity n15:biogenic%20amines n15:microorganisms
n3:kontrolniKodProRIV
[57CCB15050D7]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Den s mlékem na MENDELU
n3:obor
n22:EE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:projekt
n16:2B08069
n3:rokUplatneniVysledku
n17:2012
n3:tvurceVysledku
Kalhotka, Libor
n3:typAkce
n20:CST
n3:zahajeniAkce
2012-01-01+01:00
s:numberOfPages
12
n14:hasPublisher
Ústav technologie potravin Mendelova univerzita v Brně
n13:isbn
978-80-7375-601-7
n10:organizacniJednotka
43210