This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00182659%21RIV12-MSM-43210___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00182659%21RIV12-MSM-43210___
rdf:type
n3:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem pokusu bylo zjistit vliv tepelného ošetření (extruze) plnotučné sóje a jejího vzrůstajícího podílu v krmné směsi na aktivitu trypsinu u kuřat chovaných na maso. Do pokusu byli zařazeni kohoutci hybridní kombinace ROSS 308, kteří byli rozděleni do osmi skupin: kontrola bez sojových bobů, tři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 % a 12 % a čtyři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 %, 12 % a 16 % tepelně ošetřené plnotučné sóje. Pro vlastní stanovení aktivity trypsinu bylo vybráno 12 zvířat z každé skupiny. Statisticky průkazné (P 0,05) rozdíly byly zaznamenány mezi kontrolní skupinou (580,5+-34,1 U/ml) a skupinami s 12% (796,7+-31,6 U/ml) respektive 16% (969,2+-64,5 U/ml) podílem plnotučné sóji v krmné směsi. Aktivita trypsinu stoupala se zvyšujícím se podílem plnotučné sóji v krmné směsi jak tepelně neošetřené tak ošetřené pomocí extruze. Cílem pokusu bylo zjistit vliv tepelného ošetření (extruze) plnotučné sóje a jejího vzrůstajícího podílu v krmné směsi na aktivitu trypsinu u kuřat chovaných na maso. Do pokusu byli zařazeni kohoutci hybridní kombinace ROSS 308, kteří byli rozděleni do osmi skupin: kontrola bez sojových bobů, tři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 % a 12 % a čtyři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 %, 12 % a 16 % tepelně ošetřené plnotučné sóje. Pro vlastní stanovení aktivity trypsinu bylo vybráno 12 zvířat z každé skupiny. Statisticky průkazné (P 0,05) rozdíly byly zaznamenány mezi kontrolní skupinou (580,5+-34,1 U/ml) a skupinami s 12% (796,7+-31,6 U/ml) respektive 16% (969,2+-64,5 U/ml) podílem plnotučné sóji v krmné směsi. Aktivita trypsinu stoupala se zvyšujícím se podílem plnotučné sóji v krmné směsi jak tepelně neošetřené tak ošetřené pomocí extruze. An experiment was designed to study the effect of full-fat soybean on trypsin activity in small intestinal for broiler chicks. Four hundred thirty male ROSS 308 broiler chicks, 1 d of age, were randomly allocated to eight groups, each of which had four pens of 13 chicks per pen. The chicks were used to investigate the effects of thermal modified and raw full fat soybean on intestinal morphology. For trypsin activity investigation were used 12 chicks of each groups. Trypsin activity improve with high concentration of raw or thermal modified full-fat soybean.
dcterms:title
Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat Effect of heat treatment on full fat soybean on trypsin activity for broiler
skos:prefLabel
Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat Effect of heat treatment on full fat soybean on trypsin activity for broiler Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat
skos:notation
RIV/62156489:43210/12:00182659!RIV12-MSM-43210___
n3:predkladatel
n4:orjk%3A43210
n6:aktivita
n10:S
n6:aktivity
S
n6:dodaniDat
n15:2012
n6:domaciTvurceVysledku
n9:6396712 n9:5769337 n9:1794604 n9:7068778
n6:druhVysledku
n21:D
n6:duvernostUdaju
n14:S
n6:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n6:idSjednocenehoVysledku
178218
n6:idVysledku
RIV/62156489:43210/12:00182659
n6:jazykVysledku
n17:cze
n6:klicovaSlova
trypsin; proteaze inhibitor
n6:klicoveSlovo
n13:trypsin n13:proteaze%20inhibitor
n6:kontrolniKodProRIV
[B5BFBEEC0532]
n6:mistoKonaniAkce
Mendelu v Brně
n6:mistoVydani
Brno
n6:nazevZdroje
Animal Breeding 2012
n6:obor
n20:GH
n6:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n6:pocetTvurcuVysledku
4
n6:rokUplatneniVysledku
n15:2012
n6:tvurceVysledku
Lohniský, Adam Rada, Vojtěch Foltyn, Marian Lichovníková, Martina
n6:typAkce
n8:EUR
n6:zahajeniAkce
2012-01-10+01:00
s:numberOfPages
5
n12:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n19:isbn
978-80-7157-224-4
n18:organizacniJednotka
43210