This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00183531%21RIV13-MZE-43210___/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00183531%21RIV13-MZE-43210___
rdf:type
skos:Concept n8:Vysledek
dcterms:description
Methody of selection geneticaly resources to feed an food uses. The nutrition quality is diferenced for uses. They are described natural harmful substances, the nutritional effect is ambiguous in terms of expected utility breeding direction (feed vs. food). Cílem metodiky je na základě víceletých výzkumných poznatků a zkušeností ze studia světových genetických zdrojů, vlastních nově vytvořených materiálů ječmene a výsledků výzkumu z let 2008-2011 shrnout a popsat postup výběru a tvorby nových výchozích zdrojů ječmene (prebreeding) ke šlechtění na nesladovnickou kvalitu zrna. Pozornost je věnována především přirozeným škodlivým látkám, jejichž nutriční účinek je dvojaký z pohledu očekávaného užitkového směru šlechtění (krmné vs. potravinářské užití zrna). Cílem metodiky je na základě víceletých výzkumných poznatků a zkušeností ze studia světových genetických zdrojů, vlastních nově vytvořených materiálů ječmene a výsledků výzkumu z let 2008-2011 shrnout a popsat postup výběru a tvorby nových výchozích zdrojů ječmene (prebreeding) ke šlechtění na nesladovnickou kvalitu zrna. Pozornost je věnována především přirozeným škodlivým látkám, jejichž nutriční účinek je dvojaký z pohledu očekávaného užitkového směru šlechtění (krmné vs. potravinářské užití zrna).
dcterms:title
Metodika prebreedingu ječmene jarního s diferencovaným obsahem přirozených škodlivých látek v zrně pro šlechtění odrůd nesladovnického typu DIFFERENCES IN THE TYPE OF STARCH AND GRAIN GIVEN BY PEDIGREE AND THEIR IMPACT ON IMPORTANT BARLEY GRAIN NUTRIENTS AND AGRONOMIC CHARACTERS Metodika prebreedingu ječmene jarního s diferencovaným obsahem přirozených škodlivých látek v zrně pro šlechtění odrůd nesladovnického typu
skos:prefLabel
Metodika prebreedingu ječmene jarního s diferencovaným obsahem přirozených škodlivých látek v zrně pro šlechtění odrůd nesladovnického typu Metodika prebreedingu ječmene jarního s diferencovaným obsahem přirozených škodlivých látek v zrně pro šlechtění odrůd nesladovnického typu DIFFERENCES IN THE TYPE OF STARCH AND GRAIN GIVEN BY PEDIGREE AND THEIR IMPACT ON IMPORTANT BARLEY GRAIN NUTRIENTS AND AGRONOMIC CHARACTERS
skos:notation
4/232180/2011-MZE-17221 RIV/62156489:43210/11:00183531!RIV13-MZE-43210___
n8:predkladatel
n13:orjk%3A43210
n3:aktivita
n14:P
n3:aktivity
P(QH91053)
n3:certifikacniOrgan
MZE
n3:datumCertifikace
2011-12-21+01:00
n3:dodaniDat
n6:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n16:9613595
n3:druhVysledku
n7:N%2FA
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:ekonomickeParametry
Nyní nelze konkrétně vyčíslit, aplikace metodiky přinese využitelné linie jarního ječmene s kombinovanou úrovní vybraných nutričních faktorů v zrně.
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
211950
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/11:00183531
n3:interniIdentifikace
4/232180/2011-MZE-17221
n3:jazykVysledku
n5:cze
n3:klicovaSlova
spring barley; polysacharides; waxy barley
n3:klicoveSlovo
n11:waxy%20barley n11:spring%20barley n11:polysacharides
n3:kontrolniKodProRIV
[F4645D61FD7E]
n3:obor
n10:GE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
8
n3:projekt
n18:QH91053
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2011
n3:technickeParametry
4/232180/2011-MZE-17221
n3:tvurceVysledku
Vaculová, Kateřina Kvasnička, František Běláková, Sylvie Sedláčková, Irena Ehrenbergerová, Jaroslava Benešová, Karolína Pouch, Milan Balounová, Marta
n15:organizacniJednotka
43210