This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n5http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00180544%21RIV12-MSM-43210___/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14https://schema.org/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00180544%21RIV12-MSM-43210___
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Seeds of spanish sage contain high level of polyunsaturated fatty acids especially esencial fatty acids linolenic (65%) and linoleic (20%). Animal organism is able to synthesize from these fatty acids physiologically important metabolites eicosapentanoic acids (EPA) and docosahexanoic acids (DHA). In our work, we observe qualitative and qualitative representation in fat of quail eggs. The samples were divided into groups: control (0% spanish sage) and addition 5% and 7,5% of spanish sage. The experiment took 56 days, two laying cycles. Assessment of fatty acids was performed by gas chromatography. The result of experiment was slightly reduced amount of saturated fatty acids and statistically significant increase of linolenic acids a their metabolites DHA and statistically inconclusive increase of EPA. Addition of spanish sage had to also effect to sensory properties of eggs. This result led to involve sensory analysis to our work. Semena šalvěje španělské obsahují vysoké množství polynenasycených mastných kyselin, zejména esenciálních mastných kyselin linolenové (65%) a linolové (20%). Živočišný organismus je schopen syntetizovat z těchto mastných kyselin fyziologicky důležité metabolity eikosapentanovou (EPA) a dokosahexanovou kyselinu (DHA). V naší práci jsme sledovali kvalitativní a kvantitativní zastoupení mastných kyselin v tuku křepelčích vajec. Vzorky byly rozděleny do skupin: kontrolní (0% španělských šalvěj) a přídavek 5% a 7,5% šalvěje španělské.Experiment trval 56 dní, dva snáškové cykly. Stanovení mastných kyselin bylo provedeno pomocí plynové chromatografie. Výsledkem experimentu byl mírně snížen obsah nasycených mastných kyselin a statisticky významné zvýšení linolenové kyseliny a DHA a statisticky neprůkazné zvýšení EPA. Přídavek šalvěje španělské měl vliv na senzorické vlastnosti vajec, což bylo potvrzeno senzorickou analýzou. Semena šalvěje španělské obsahují vysoké množství polynenasycených mastných kyselin, zejména esenciálních mastných kyselin linolenové (65%) a linolové (20%). Živočišný organismus je schopen syntetizovat z těchto mastných kyselin fyziologicky důležité metabolity eikosapentanovou (EPA) a dokosahexanovou kyselinu (DHA). V naší práci jsme sledovali kvalitativní a kvantitativní zastoupení mastných kyselin v tuku křepelčích vajec. Vzorky byly rozděleny do skupin: kontrolní (0% španělských šalvěj) a přídavek 5% a 7,5% šalvěje španělské.Experiment trval 56 dní, dva snáškové cykly. Stanovení mastných kyselin bylo provedeno pomocí plynové chromatografie. Výsledkem experimentu byl mírně snížen obsah nasycených mastných kyselin a statisticky významné zvýšení linolenové kyseliny a DHA a statisticky neprůkazné zvýšení EPA. Přídavek šalvěje španělské měl vliv na senzorické vlastnosti vajec, což bylo potvrzeno senzorickou analýzou.
dcterms:title
Ovlivnění zastoupení mastných kyselinv tuku křepelčích vajec šalvějí španělskou Ovlivnění zastoupení mastných kyselinv tuku křepelčích vajec šalvějí španělskou Effect of fatty acids in the representation of quail eggs by spanish sage
skos:prefLabel
Ovlivnění zastoupení mastných kyselinv tuku křepelčích vajec šalvějí španělskou Effect of fatty acids in the representation of quail eggs by spanish sage Ovlivnění zastoupení mastných kyselinv tuku křepelčích vajec šalvějí španělskou
skos:notation
RIV/62156489:43210/11:00180544!RIV12-MSM-43210___
n9:predkladatel
n19:orjk%3A43210
n3:aktivita
n11:Z
n3:aktivity
Z(MSM 432100001)
n3:dodaniDat
n16:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n10:4707338 n10:1297821 n10:7920415 n10:2455145
n3:druhVysledku
n22:D
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
219295
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/11:00180544
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
mastné kyseliny; křepelčí vejce; šalvěj španělská
n3:klicoveSlovo
n6:%C5%A1alv%C4%9Bj%20%C5%A1pan%C4%9Blsk%C3%A1 n6:mastn%C3%A9%20kyseliny n6:k%C5%99epel%C4%8D%C3%AD%20vejce
n3:kontrolniKodProRIV
[A1DDB0E8D355]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
n3:obor
n18:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2011
n3:tvurceVysledku
Rozíková, Veronika Zorníková, Gabriela Gregor, Tomáš Przywarová, Alena
n3:typAkce
n7:EUR
n3:zahajeniAkce
2011-01-01+01:00
n3:zamer
n13:MSM%20432100001
s:numberOfPages
9
n21:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n14:isbn
978-80-7375-563-8
n5:organizacniJednotka
43210