This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n15https://schema.org/
shttp://schema.org/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00175532%21RIV12-MSM-43210___/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00175532%21RIV12-MSM-43210___
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem práce bylo obohacení křepelčích vajec o nenasycené matné kyseliny, především o a-linolenovou kyselinu a její metabolity (eikosapentanovou a dokosahexanovou kyselinu). Zvýšené množství nenasycených mastných kyselin bylo docíleno přidáním semen šalvěje španělské do krmné dávky v přídavku 5 a 7,5%. Vzorky křepelčích vajec byly rozděleny dle skupin na : kontrolní,s přídavkem 5% a s přídavkem 7,5%. Každá skupina byla tvořena 21 slepicemi. Měření bylo prováděno na extrahovaném tuku plynovou chromatografií. U kvantitativní a kvalitativní analýzy byl kladen důraz na zastoupení a-linolenové kyseliny a jejich metabolitů dokosahexanové kyseliny (DHA) a eikosapentanové (DPA). Zvýšené množství linolenové kyseliny v krmivu drůbeže vedlo ke statisticky průkaznému zvýšení DHA, ale nikoliv ke stejnému očekávanému navýšení EPA. Obohacení krmiva linolenovou kyselinou mělo za následek nejen změnu v zastoupení a množství mastných kyselin, ale i v ovlivnění senzorických parametrů, jež byly rovněž součástí práce. The aim of study was enriched quail eggs by polysaturated fatty acids, focusing on increase content of a-linolenic acid and their metabolits ( eicopentanoic and docosahexanoic acids). Rising the amount of unsaturated fatty acids is achieved enrichment rations for quails with 5 and 7,5% seeds of spanish sage. Samples of quals eggs was divides in thre group: the control group without addition sage; 5% addition of sage and 7,5% addition of sage to their fed. Each group contained 21 pieces of chicken. The measurement made on extracted fat from their eggs. The constution of fat was analyzed by the gas chromatography. The emphasis was made on quantitative and qualitative representation of a-linolenic acid, docosahexanoic (DPA) and eicosapentanoic acid (EPA) as linolenic metabolites. The increasing amount linolenic acid in poultry diets had led to sizeable increase DHA, but EPA did not have expected growth. Targeted increase linolenic acid in poultry diet had influence not only the constituon of fat, also it was influenced sensory characteristics. Part of this study was a sensory analysis to detect changes in eggs. Cílem práce bylo obohacení křepelčích vajec o nenasycené matné kyseliny, především o a-linolenovou kyselinu a její metabolity (eikosapentanovou a dokosahexanovou kyselinu). Zvýšené množství nenasycených mastných kyselin bylo docíleno přidáním semen šalvěje španělské do krmné dávky v přídavku 5 a 7,5%. Vzorky křepelčích vajec byly rozděleny dle skupin na : kontrolní,s přídavkem 5% a s přídavkem 7,5%. Každá skupina byla tvořena 21 slepicemi. Měření bylo prováděno na extrahovaném tuku plynovou chromatografií. U kvantitativní a kvalitativní analýzy byl kladen důraz na zastoupení a-linolenové kyseliny a jejich metabolitů dokosahexanové kyseliny (DHA) a eikosapentanové (DPA). Zvýšené množství linolenové kyseliny v krmivu drůbeže vedlo ke statisticky průkaznému zvýšení DHA, ale nikoliv ke stejnému očekávanému navýšení EPA. Obohacení krmiva linolenovou kyselinou mělo za následek nejen změnu v zastoupení a množství mastných kyselin, ale i v ovlivnění senzorických parametrů, jež byly rovněž součástí práce.
dcterms:title
Složení mastných kyselin křepelčích vajec krmených semeny šalvěje španělské Fatty acid composition of quail eggs fed seeds of sage spain Složení mastných kyselin křepelčích vajec krmených semeny šalvěje španělské
skos:prefLabel
Fatty acid composition of quail eggs fed seeds of sage spain Složení mastných kyselin křepelčích vajec krmených semeny šalvěje španělské Složení mastných kyselin křepelčích vajec krmených semeny šalvěje španělské
skos:notation
RIV/62156489:43210/11:00175532!RIV12-MSM-43210___
n8:predkladatel
n16:orjk%3A43210
n4:aktivita
n14:Z
n4:aktivity
Z(MSM 432100001)
n4:dodaniDat
n9:2012
n4:domaciTvurceVysledku
n5:7920415 n5:1297821 n5:2455145 n5:4707338
n4:druhVysledku
n20:D
n4:duvernostUdaju
n10:S
n4:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
229946
n4:idVysledku
RIV/62156489:43210/11:00175532
n4:jazykVysledku
n19:cze
n4:klicovaSlova
quail eggs; Salvia hispanica; fatty acid
n4:klicoveSlovo
n13:fatty%20acid n13:quail%20eggs n13:Salvia%20hispanica
n4:kontrolniKodProRIV
[0BC33EF33168]
n4:mistoKonaniAkce
Mendelova univerzita v Brně
n4:mistoVydani
Poire s.r.o., Brno
n4:nazevZdroje
Sborník příspěvků XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
n4:obor
n12:CB
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2011
n4:tvurceVysledku
Rozíková, Veronika Gregor, Tomáš Przywarová, Alena Zorníková, Gabriela
n4:typAkce
n21:CST
n4:zahajeniAkce
2011-03-03+01:00
n4:zamer
n22:MSM%20432100001
s:numberOfPages
5
n17:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n15:isbn
978-80-7375-495-2
n11:organizacniJednotka
43210