This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00170561%21RIV11-MSM-43210___/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00170561%21RIV11-MSM-43210___
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The aim of this paper was to determine growth dynamic of bacteria species in samples of cow and goat milk and production of ethane, ethylene and carbon dioxide. In samples of goat and cow milk (raw and pasteurized), counts of microorganisms were found such as total count of microorganisms, coliform bacteria and enterococci. A complete content of these microorganisms resp. their metabolic activity responsible for food spoilage was found out as well. Samples of milk were inoculated by chosen microorganisms (Enterococcus faecium, Pseudomonas fluorescens, Proteus vulgaris, Enterobacter aerogenes, Escherichia coli). The pure culture of microorganisms for inoculation were given by Czech Collection of Microorganisms (CCM). During cultivation (3 days) at 6, 25 and 30 °C were determinated counts of microorganisms according to recommendations or standards. Samples were also tested by gas chromatography for carbon dioxide, ethane and ethylene concentration during cultivation at 6, 25 and 30 °C. Concentrations Cílem této práce bylo zjistit dynamiku růstu vybraných druhů bakterií ve vzorcích kozího a kravského pasterovaného mléka. Dále stanovit v daných vzorcích produkci oxidu uhličitého, etanu a etylenu. Ve vzorcích kozího a kravského syrového a pasterovaného mléka byly zjištěny počty významných skupin mikroorganismů (celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie a enterokoky). Dále byl zjištěn podíl těchto mikroorganismů respektive jejich metabolické aktivity na kažení vybraných produktů. Vzorky mléka byly inokulovány vybranými mikroorganismy (Enterococcus faecium, Pseudomonas fluorescens, Enterobacter aerogenes, Escherichia coli). Čisté kultury mikroorganismů pro inokulaci vzorků byly pořízeny z České sbírky mikroorganismů (CCM). V průběhu jejich kultivace (3 dny) při 6, 25 a 30 °C byly podle norem nebo doporučení stanovovány jejich počty. U vzorků byly stanoveny plynovou chromatografií během kultivace při teplotě 6, 25 a 30 °C koncentrace 3 druhů plynů - oxid uhličitý, etan a etylen. Se zvyšujíc Cílem této práce bylo zjistit dynamiku růstu vybraných druhů bakterií ve vzorcích kozího a kravského pasterovaného mléka. Dále stanovit v daných vzorcích produkci oxidu uhličitého, etanu a etylenu. Ve vzorcích kozího a kravského syrového a pasterovaného mléka byly zjištěny počty významných skupin mikroorganismů (celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie a enterokoky). Dále byl zjištěn podíl těchto mikroorganismů respektive jejich metabolické aktivity na kažení vybraných produktů. Vzorky mléka byly inokulovány vybranými mikroorganismy (Enterococcus faecium, Pseudomonas fluorescens, Enterobacter aerogenes, Escherichia coli). Čisté kultury mikroorganismů pro inokulaci vzorků byly pořízeny z České sbírky mikroorganismů (CCM). V průběhu jejich kultivace (3 dny) při 6, 25 a 30 °C byly podle norem nebo doporučení stanovovány jejich počty. U vzorků byly stanoveny plynovou chromatografií během kultivace při teplotě 6, 25 a 30 °C koncentrace 3 druhů plynů - oxid uhličitý, etan a etylen. Se zvyšujíc
dcterms:title
Metabolická aktivita vybraných mikroorganismů v kravském a kozím mléce METABOLIC ACTIVITY OF CHOSEN MICROORGANISMS IN COW AND GOAT MILK Metabolická aktivita vybraných mikroorganismů v kravském a kozím mléce
skos:prefLabel
Metabolická aktivita vybraných mikroorganismů v kravském a kozím mléce Metabolická aktivita vybraných mikroorganismů v kravském a kozím mléce METABOLIC ACTIVITY OF CHOSEN MICROORGANISMS IN COW AND GOAT MILK
skos:notation
RIV/62156489:43210/11:00170561!RIV11-MSM-43210___
n9:predkladatel
n15:orjk%3A43210
n3:aktivita
n16:S
n3:aktivity
S
n3:cisloPeriodika
125
n3:dodaniDat
n12:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n8:3523268 n8:2001209 n8:1361597
n3:druhVysledku
n17:J
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
211681
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/11:00170561
n3:jazykVysledku
n10:cze
n3:klicovaSlova
milk; ethane; carbon dioxide; ethylene; microorganisms
n3:klicoveSlovo
n4:ethylene n4:ethane n4:microorganisms n4:carbon%20dioxide n4:milk
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[42D4BE0BA517]
n3:nazevZdroje
Mlékařské listy - zpravodaj
n3:obor
n14:EE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2011
n3:tvurceVysledku
Fišerová, Helena Kalhotka, Libor Němcová, Michaela
s:issn
1212-950X
s:numberOfPages
5
n18:organizacniJednotka
43210