This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00162211%21RIV12-MSM-43210___/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00162211%21RIV12-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n19:Vysledek
dcterms:description
Sýry jsou, jak uvádí Görner et Valík (2004), více nebo méně koncentrované bílkovinné a tukové produkty vzniklé srážením kaseinu, který obaluje mléčný tuk a část syrovátky, s přidanou solí, fermentované sacharolyticky, proteolyticky a lipolyticky působením mléčných, mikrobiálních a syřidlových enzymů. Vlastní výroba sýrů je složitý proces, ve kterém jsou kladeny vysoké technologické i hygienické nároky nejen na mléko ale i na jednotlivé fáze výroby. Sýry jsou náročné na surovinu i z hlediska mikrobiologického (Čurda, 2009). Mléko nesmí obsahovat patogenní mikroorganismy, nevhodné je však i mléko, které je kontaminováno velkým množstvím psychrotrofních mikroorganismů, koliformních bakterií a bakterií máselného kvašení. Cílem práce bylo stanovit významné skupiny mikroorganismů u vybraných sýrů. Vybrané druhy sýrů byly po vizuální stránce horší kvality. Mikrobiologická analýza prokázala u všech sýrů relativně vysoké počty nežádoucích mikroorganismů. Nelze jednoznačně stanovit pořadí sýrů podle kvality. Srovnáme -- li však výrobce, relativně nejhůře si stojí výrobce d. Závěrem lze říci, že je potřeba věnovat maximální péči zabezpečení hygieny při získávání mléka i při samotné při výrobě sýrů. Article inscribe to microbiological evaluation cheeses from goats milk. Sýry jsou, jak uvádí Görner et Valík (2004), více nebo méně koncentrované bílkovinné a tukové produkty vzniklé srážením kaseinu, který obaluje mléčný tuk a část syrovátky, s přidanou solí, fermentované sacharolyticky, proteolyticky a lipolyticky působením mléčných, mikrobiálních a syřidlových enzymů. Vlastní výroba sýrů je složitý proces, ve kterém jsou kladeny vysoké technologické i hygienické nároky nejen na mléko ale i na jednotlivé fáze výroby. Sýry jsou náročné na surovinu i z hlediska mikrobiologického (Čurda, 2009). Mléko nesmí obsahovat patogenní mikroorganismy, nevhodné je však i mléko, které je kontaminováno velkým množstvím psychrotrofních mikroorganismů, koliformních bakterií a bakterií máselného kvašení. Cílem práce bylo stanovit významné skupiny mikroorganismů u vybraných sýrů. Vybrané druhy sýrů byly po vizuální stránce horší kvality. Mikrobiologická analýza prokázala u všech sýrů relativně vysoké počty nežádoucích mikroorganismů. Nelze jednoznačně stanovit pořadí sýrů podle kvality. Srovnáme -- li však výrobce, relativně nejhůře si stojí výrobce d. Závěrem lze říci, že je potřeba věnovat maximální péči zabezpečení hygieny při získávání mléka i při samotné při výrobě sýrů.
dcterms:title
Microbiological evaluation of cheeses Mikrobiologické hodnocení vybraných sýrů Mikrobiologické hodnocení vybraných sýrů
skos:prefLabel
Mikrobiologické hodnocení vybraných sýrů Microbiological evaluation of cheeses Mikrobiologické hodnocení vybraných sýrů
skos:notation
RIV/62156489:43210/10:00162211!RIV12-MSM-43210___
n3:aktivita
n12:V n12:P
n3:aktivity
P(2B08069), V
n3:dodaniDat
n14:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n16:1361597 n16:3443043 n16:2001209 n16:8573255
n3:druhVysledku
n20:D
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
271376
n3:idVysledku
RIV/62156489:43210/10:00162211
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
microorganisms; cheeses
n3:klicoveSlovo
n9:microorganisms n9:cheeses
n3:kontrolniKodProRIV
[07074BEA8AF6]
n3:mistoKonaniAkce
Mendelu v Brně
n3:mistoVydani
Zemědělská 1, 613 00 Brno
n3:nazevZdroje
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků
n3:obor
n6:EE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n5:2B08069
n3:rokUplatneniVysledku
n14:2010
n3:tvurceVysledku
Němcová, Michaela Kalhotka, Libor Lužová, Táňa Šustová, Květoslava
n3:typAkce
n10:CST
n3:zahajeniAkce
2009-01-01+01:00
s:numberOfPages
2
n17:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n21:isbn
978-80-7375-402-0
n11:organizacniJednotka
43210