This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00160637%21RIV12-MSM-43210___/
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8https://schema.org/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00160637%21RIV12-MSM-43210___
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
Pro senzorickou analýzu byly použity sýry z různých farem. Hodnoceny byly odbornou komisí v rámci semináře o farmářské výrobě sýrů a kysaných mléčných výrobcích. Podle očekávání byly dobře hodnoceny především sýry ochucené. U těchto vzorků obsahující složka omezila vůni a chuť po kozině, které jsou při vyšší intenzitě nepříjemné.Na základě výsledků senzorického hodnocení je patrné, že v oblasti hodnocení kozích sýrů nemáme tolik zkušeností jako se sýry z mléka kravského, hojně rozšířených na našem trhu. Je jisté, že výroba kozích sýrů půjde do popředí zájmu. Každá senzorická analýza je nezbytným krokem vedoucím k zlepšování kvality výrobků. Je proto nutné se oblastí senzorického hodnocení výrobků z kozího mléka zabývat častěji. For sensory analysis were used cheeses from different farms. Cheeses were evaluated by expert committee. As expected, were well evaluated flavored cheeses. The results of sensory evaluation show that the evaluation of goat cheeses do not have as much experience as the cheese from cow's milk, widely spread in our market. It is certain that the production of goat cheese goes into the forefornt of interest. Each sensory analysis is an essential step towards improving product quality. Pro senzorickou analýzu byly použity sýry z různých farem. Hodnoceny byly odbornou komisí v rámci semináře o farmářské výrobě sýrů a kysaných mléčných výrobcích. Podle očekávání byly dobře hodnoceny především sýry ochucené. U těchto vzorků obsahující složka omezila vůni a chuť po kozině, které jsou při vyšší intenzitě nepříjemné.Na základě výsledků senzorického hodnocení je patrné, že v oblasti hodnocení kozích sýrů nemáme tolik zkušeností jako se sýry z mléka kravského, hojně rozšířených na našem trhu. Je jisté, že výroba kozích sýrů půjde do popředí zájmu. Každá senzorická analýza je nezbytným krokem vedoucím k zlepšování kvality výrobků. Je proto nutné se oblastí senzorického hodnocení výrobků z kozího mléka zabývat častěji.
dcterms:title
Organoleptiká kvalita kozích sýrů Sensory quality of goat chesses Organoleptiká kvalita kozích sýrů
skos:prefLabel
Organoleptiká kvalita kozích sýrů Organoleptiká kvalita kozích sýrů Sensory quality of goat chesses
skos:notation
RIV/62156489:43210/10:00160637!RIV12-MSM-43210___
n4:aktivita
n20:P
n4:aktivity
P(2B08069)
n4:dodaniDat
n13:2012
n4:domaciTvurceVysledku
n5:6217435 n5:3443043 n5:8573255
n4:druhVysledku
n17:D
n4:duvernostUdaju
n10:S
n4:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
277519
n4:idVysledku
RIV/62156489:43210/10:00160637
n4:jazykVysledku
n12:cze
n4:klicovaSlova
sensory analysis; goat cheese
n4:klicoveSlovo
n6:goat%20cheese n6:sensory%20analysis
n4:kontrolniKodProRIV
[BFF245508B6E]
n4:mistoKonaniAkce
Mendelu v Brně
n4:mistoVydani
Zemědělská 1, 613 00 Brno
n4:nazevZdroje
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků
n4:obor
n19:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:projekt
n21:2B08069
n4:rokUplatneniVysledku
n13:2010
n4:tvurceVysledku
Lužová, Táňa Šustová, Květoslava Kuchtík, Jan
n4:typAkce
n18:CST
n4:zahajeniAkce
2009-01-01+01:00
s:numberOfPages
3
n9:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n8:isbn
978-80-7375-402-0
n11:organizacniJednotka
43210